Varno zavetje

Srček nam igra, ker se je začelo novo vrtčevo leto. Razigrana energija otrok je nazaj in le ta daje krila naši domišljiji. Zavedamo se letošnje dodatne odgovornosti za zdravje vseh, ki se srečujemo v prostorih vrtca, a nas to ne bo ustavilo pri načrtovanju dni, ki bodo po meri otrok. Cilj ostaja celosten razvoj otrok, le ta pa zahteva varno fizično in psihološko okolje. Skupaj s starši bomo soustvarjali otroštva s poudarkom na odnosih. 

Veliko se razpravlja o zdravstveni varnosti, a le ta je le del varnosti, ki jo otroci in odrasli potrebujemo za razvoj in mirnost v duši. V vrtcu preživimo dobršen del dni in prav prva leta življenja imajo neverjeten vpliv na nadljnje življenje. Iz teh razlogov je zelo pomembno, da vladajo v vrtcu sproščeno vzdušje, občutki pripadnosti, sprejetosti, pomembnosti posameznika kot člena sistema in ljubezen v raznolikih izraznih oblikah. Andersenovi smo dokazali, da smo skupnost, ki drži skupaj in kjer skrbimo drug za drugega. Računamo na to, da z zgledom učimo nove generacije sočutja in solidarnosti, saj se zavedamo, da bo lepa prihodnost odvisna od tovrstnih vrednot. 

Vsak človek si želi, da prebiva v okolju, kjer lahko ljubezen deli, ter jo dobi. V kolektivu smo odločeni, da bomo naredili vse, da bomo poleg zdravja ohranjali ljubečo varnost otrokom in odraslim, saj bo le v takih pogojih vsak dal kar največ od sebe, za sebe in druge. V tem zmedenem svetu bo Andersen socialni mehurček v katerem se svet ni postavil na glavo. 

Ostajamo torej taki kot smo - motivirani, zagnani, pogumni, sproščeni, odprti, raznoliki, ustvarjalni, potepuški ... in s srci, ki bijejo za otroke. 

Tina Merčnik, ravnateljica