Enota Marjetica

Bitenčeva 4

Telefon: 01/ 507 26 55 in 01/ 510 49 20

Pomočnica ravnateljice: Katarina Zupanc Stojanovič

E-mail: katarinazs@vrtecandersen.si 

''Tam na deželi je stala kmečka hiša. Gotovo si jo že sam videl. Pred njo je majhen vrt s cvetlicami, lesena ograja, ki je bila pobarvana. Ob njej tik jarka je sredi najlepše zelene trave rasla drobna marjetica...''

Po tej Andersenovi pravljici je naša enota dobila svoje ime. Enota Marjetica je kot stara kmečka hiša obdana z lepim, velikim, travnatim igriščem, opremljenim z ustreznimi igrali in športno - gibalno ploščadjo, kjer otroci najdejo ogromno možnosti, tako za igro kot gibanje, katerima dajemo v naši hiši velik pomen. Zavedamo se, da gibalno spreten otrok hitreje in uspešneje napreduje tudi na ostalih razvojnih področjih.

Tudi notranjost enote je prirejena izvedbenemu programu kurikula po konceptu Igra, gibanje in razvoj. Imamo namreč veliko, lepo telovadnico, ki nudi gostoljubje vsem Andersenovim otrokom, v popoldanskem času pa tudi zunanjim izvajalcem za izvajanje plesnih in gibalnih uric za najmlajše s svojimi starši.

Stavba je atrijsko grajena in tako je poleg prostornih in svetlih igralnic in mini računalniške sobe, v sredini tudi atrijska igralnica, kjer se otroci radi zadržujejo in si poiščejo svoj kotiček.

Pa še nekaj imamo, na kar smo ponosni – svojo knjižnico. Tu otrokom minevajo prijazne pravljične urice.