Aktualno

Andersenov sejem Andersenov sejem

Hvala vsem, ki ste obiskali naš sejem pred enotami in z nakupom izkazali dobrodelnost, saj ste prispevali v sklad vrtca.

 

Evropski teden zmanjševanja odpadkov Evropski teden zmanjševanja odpadkov

Zmanjševanju odpadkov se posvečamo vse leto, v tednu med 20. in 28. novembrom pa bomo na to še bolj pozorni - v oddelkih, kuhinjah, pralnici, na upravi in tudi doma.

Vpis v krajši program vrtca Vpis v krajši program vrtca

V našem vrtcu razpisujemo možnost obiskovanja KRAJŠEGA PROGRAMA. Le-ta je namenjen otrokom med 5. in 6. letom starosti, ki bodo s 1. septembrom 2022 vstopili v prvi razred osnovne šole in še ne obiskujejo vrtca. 

Zajtrk s sadjem - super dan! Zajtrk s sadjem - super dan!

19. novembra je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Dan pred tem smo pripravili slovensko kosilo. V vsak obrok vključimo sezonsko sadje ali zelenjavo iz lokalnega okolja.

Vse najboljše Lastovica Vse najboljše Lastovica

16. novembra je bil poseben dan, poln praznične energije, lepih želja in pozitivnih misli. Naši Lastovici smo zaželeli še veliko pravljičnih let mnogim generacijam. 

90 let vrtca 90 let vrtca

19. oktobra vrtec praznuje častitljivih 90 let. Izpiski iz naših kronik pričajo o pestri zgodovini na območju Zgornje in Spodnje Šiške, zato bomo praznovali v čast vsem delavcem, katerih najvišja vrednota je bila, in še vedno ostaja, skrb za otroke. Preberite kako se je začelo in nadaljevalo. 

10 let Fundacije 10 let Fundacije

Na današnji dan pred desetimi leti se je ustanovila Fundacija za otroke Vrtca Andersen, katere namen je izključno pomoč in izboljšanje otroštev otrokom našega vrtca. Iz ideje je zrasla trdna ustanova, ki je nadstandardna v slovenskem prostoru. Hvala ustanoviteljem in srečo imamo, da jo imamo. 

Dan prijaznosti Dan prijaznosti

Mednarodni dan prijaznosti smo obeležili z delitvijo dobre energije po Šiški. Delili smo kamenčke prijaznosti, nasmehe, dobro voljo in v zameno dobili dobre občutke, prijazne poglede, ganjenost mimoidočih, presenečenost nad gesto in kurjo polt od ponosa in vzhičenosti.

Bodi prijazen tudi ti!

Svetovni dan hrane Svetovni dan hrane

16. oktober je Svetovni dan hrane. Za zagotavljanje rasti in razvoja otroka v obdobju odraščanja je kakovostna in uravnotežena prehrana izrednega pomena. Prehranjevalne navade se izoblikujejo že v otroštvu in jih je kasneje, v odraslem obdobju, veliko težje spremeniti. Za otrokove prve izkušnje s hrano imajo pomembno vlogo predvsem starši, ki lahko s svojim zgledom odločilno vplivate na njihov razvoj.

Šola za starše Šola za starše

V torek, 9. 11., vas ob 17:30 vabimo na spletno srečanje z naslovom SPODBUJANJE OTROKOVE SAMOSTOJNOSTI. Srečanje bomo izvedli preko aplikacije ZOOM, povezava se nahaja spodaj. 

Dan slovenskega športa Dan slovenskega športa

Gibamo se vsak dan, urimo gibalne veščine in delamo prve korake v svet športa. Dan športa nam pomeni opomnik, da je šport pomemben del vsakdana in slovenske tradicije. Daje nam veselje in zdravje. Seveda smo se na Dan slovenskega športa hodili, tekli, kolesarili, se igrali z žogami in razvijali mišično moč. 

Teden mobilnosti Teden mobilnosti

Otroci vedo, kaj pomeni priti v vrtec tako, da bo za okolje bolje poskrbljeno. Zdaj smo na potezi odrasli, da smo jim zgled in da osvojimo nove navade. Zatorej, čim večkrat peš, s kolesom, avtobusom ali deljenim prevozom, saj je preveč avtomobilov na cesti in Zemlja trpi. 

Letos je EU teden mobilnosti dihal pod sloganom: Živi zdravo. Potuj trajnostno.

Šola za starše Šola za starše

V torek, 19. oktobra, vas ob 17:00 vabimo na srečanje z naslovom PREPOZNATI IN POMAGATI OTROKU V STISKI. 

Tokratno srečanje šole za starše bo potekalo le preko aplikacije ZOOM. Za povezavo kliknite spodaj - več.

Plačilo vrtca Plačilo vrtca

S 1.9.2021 je začel veljati nov Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o ovrtcih (Ur.l.RS 18/21). Spremembe glede plačil so: 

  • starši, ki imajo v vrtec hkrati vključena dva otroka, so plačila za mlajšega otroka oproščeni;
  • starši so oproščeni plačila za vrtec za tretjega in vsakega nadaljnega otroka iz iste družine, ne glede na to, ali so starejši sorojenci še v vrtcu (npr. tretji otrok je edini v vrtcu, starejša dva sta že v osnovni šoli).
Uvod v leto 2021/22 Uvod v leto 2021/22

Dobrodošli v 2021/22. Igralnice bodo zaživele in mi smo polni idej in optimizma. 

Starši, ki na novo uvajate otroke v vrtec upoštevajte nasvete in navodila vzgojiteljic. Prvi dan vzgojiteljici oddajte zdravniško potrdilo otroka.

V vrtcu smo lahko le zdravi otroci in odrasli. Dosledno upoštevamo priporočila, kar pomeni, da so v vrtcu obvezne maske, razdalje, razkuževanje, zračenja prostorov in PCT pogoj za zaposlene in starše, ki so prisotni v oddelku ob uvajanju in na sestankih vrtca.  

Za dietno prehrano otrok se obrnite na org. prehrane prek e-pošte prehrana@vrtecandersen.si . 

Olimpijsko poletje Olimpijsko poletje

Od 23. julija do 8. avgusta bodo v Tokiu Olimpijske igre, zato letošnje poletje posvečamo športu. 

Navijamooooo! - https://youtu.be/ueUF5l509qg 

Spremljajte kaj vse se nam dogaja. 

20. Živ Žav 20. Živ Žav

Hvala vsem, ki ste sodelovali in dodali kamenček v mozaiku našega prazničnega dogajanja. Uspelo nam je, že dvajsetič. 

Film o 20. obletnici Živ Žava si lahko ogledate tu: https://youtu.be/ikBrYVnlfSY

Fotografije pa so ujele delček sedemdnevnih doživetij. Dobrodelni izkupiček za sklad vrtca je presegel 5500 evrov, kar je neverjetno. 

Bivamo v naravi Bivamo v naravi

Dve skupini se potepata ob morju pri Pacugu, drugi dve pa po planinah ob Planini pri Jezeru. Gor ali dol, povsod je prelepo. 

Poletno poslovanje enot Poletno poslovanje enot

Enote Andersen, Marjetica, Lastovica in Polžek poslujejo oba meseca na svoji lokaciji. Oddelka Polžka se 30. avgusta preselita v Marjetico. 

Enota Krtek bo od ponedeljka, 12. julija, do petka, 20. avgusta, gostovala v enoti Andersen. Po 23. avgustu bodo spet v svojih prostorih.

Enota Palčica bo od ponedeljka, 19. julija, do petka, 20. avgusta, gostovala v enoti Lastovica, s 23. avgustom pa se vrne v svoje igralnice. 

Srčna pot Srčna pot

Ste že opazili srčke po Šiški? Povezujejo naše enote in vodijo po srčni poti spominov vseh Živ Žavov. Nostalgične fotografije vas popeljejo vse do leta 2002, ko se je naša dobrodelnost razmahnila.

Sledite srčkom. 

V pomoč vam bo zemljevid. 

Uvodna srečanja za starše novih otrok

V torek popoldan bomo imeli srečanji za starše novih otrok v živo, v enoti Marjetica. 

V četrtek, 17.6.2021, ob 18. uri, pa bo spletno srečanje za starše novih otrok, kjer bomo spregovorili o našem vrtcu in uvajanju. Povezava do srečanja: 

https://arnes-si.zoom.us/j/93992379899

Srečelov in sejmi v enotah Srečelov in sejmi v enotah

V četrtek vas vabimo na sejemske stojnice vseh enot. Čakajo vas čudoviti izdelki izpod rok naših delavk in staršev.  Prične se tudi prodaja srečk srečelova, vsak dan med 7:30 in 8:30 na prodajnih mestih v enotah. Vsaka srečka je dobitna. Dobitke boste prevzeli v sredo, 2. 6. v enoti Marjetica, med 15:00 in 16:30. 

Celoten izkupiček s sejma in srečelova gre v Sklad Vrtca Andersen.

Pot ob žici Pot ob žici

Tradicionalno prehodimo del Poti ob žici, ki je obkrožala okupirano Ljubljano. Ob tem se učimo o svojem mestu in slovenski zgodovini. Vsak korak po Poti šteje v spomin in opomin. 

Centralni čakalni seznam vrtcev MOL Centralni čakalni seznam vrtcev MOL

Objavljamo spletno povezavo do centralnega čakalnega seznama za šolsko leto 2021/22 in več informacij glede sprejema otroka po omenjenem seznamu.

Na kmetiji je lepo Na kmetiji je lepo

Skupina iz enote Lastovica je prva po zelo dolgem času, ki je odšla na tedensko bivanje na kmetijo. Prvi vtisi so dobri, dogodivščina pa velika. 

Dan Zemlje Dan Zemlje

Očistili smo okolico, zasadili rožice, pometli poti in se dogovorili, da bomo skrbeli za Zemljo. Le eno imamo in tudi otroci si želimo, da bomo živeli v čistem svetu, ko bomo odrasli. Žal je smeti v Šiški veliko, zato vas lepo prosimo, da uporabljate smetnjake, da nam bo vsem lepo bivati v zeleni okolici. 

Andersenovi dnevi Andersenovi dnevi

"Življenje samo je najlepša pravljica", tako je zapisal Hans Christian, ki se je rodil 2. aprila 1805 na Danskem. Ker ponosno nosimo njegovo ime, se z 2. aprilom za nas začne Andersenov mesec - mesec branja, raziskovanja njegovega življenja in povezovanja med nami, Andersenovimi. 2. april je tudi svetovni dan pravljic, zato je to pravi čas, da preberete kakšno pravljico.

Cel mesec vam bomo pripravljali kakšne zanimivosti oziroma uporabna gradiva. 

Obiskujemo ZOO Obiskujemo ZOO

Živalski vrt je spet postal naša druga igralnica, kjer raziskujemo in se učimo o sobivanju v naravi. Vsak obisk je nekaj posebnega, zato bomo ta kadarkoli bo le mpogoče. 

Plavamo! Plavamo!

Kakšno veselje. Plavamo, čofotamo. Plavalne urice nas urijo in v njih uživamo. 

Vpis v vrtec 2021/22

Do 15. marca smo prejeli 213 vlog za vpis v naš vrtec. Komisija za sprejem otrok je vloge obravnavala na seji dne 30. 3. 2021.

Obvestila o sprejemu otroka oziroma uvrstitvi na čakalni seznam so bila poslana staršem. Otroci, ki v vrtec niso bili sprejeti, so razporejeni na čakalni seznam, objavljen spodaj. 

Odpiramo se Odpiramo se

Z velikim veseljem odpiramo vrata za vse Andersenove otroke od ponedeljka, 12. 4. 2021. Andersenovi dnevi, raziskovanje bližnje okolice, obiski živalskega vrta, plavalne urice, gozdne igre, ustvarjalna igra po kotičkih, kolesarjenje in ostali športni začetki, predvsem pa veliko prijateljevanja se bodo tako lahko nadaljevali. 

Vpis v krajši program vrtca Vpis v krajši program vrtca

Krajši program  je namenjen otrokom med 5. in 6. letom starosti, ki bodo s 1. septembrom 2021 vstopili v prvi razred osnovne šole in še ne obiskujejo vrtca. Program je za vse brezplačen (tudi za tujce).  Vpis bo potekal 15. in 16. aprila 2021, med 8. in 15. uro. Pošljite vlogo za vpis, pokličite ali se najavite na obisk  v vrtcu. Vsi kontaktni podatku so v nadaljevanju in priponkah. 

Šola za starše Šola za starše

torek, 20. 4. 2021, ob 17h vas vabimo na naše zadnje spletno predavanje šole za starše v letošnjem šolskem letu. Učiti jih, da bi bili srečni je naslov srečanja, z nami bo Tanja Povšič, transakcijski analitik. Pogovarjali se bomo o sreči, od česa je odvisna, kako vpliva na razvoj samopodobe in samozavesti, o potrebah in željah otroka ter odgovorili na vsa vaša vprašanja. 

Poslovanje od 1.4.

Skladno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja (Ur.l. št.47/2021) in okrožnico MIZŠ, z dne 29. 3. 2021, se od 1. do 11. 4. v vrtcu izvede nujno varstvo za otroke, kjer starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, predloži potrdilo delodajalca. Več o kriterijih za potrdilo v priloženih dokumentih. 

Zahvala gasilcem Zahvala gasilcem
Vodi nas zaveza: Delati dobro drugim, ker s tem lepšamo dneve tudi sebi. Tokrat so naše kuharice presenetile Gasilsko brigado Ljubljana.
Hvala gasilci, ker ste in imate veliko srce. 
Piškotki za bolnico Piškotki za bolnico

"Z velikim veseljem in hvaležnostjo se vam zahvaljujemo za odlične, lepe in zellloooo dobre piškotke. Polepšali ste nam dan in nas spravili v še boljšo voljo!!! Ostanite še naprej tako prijazni, dobri in najboljši peki kar jih je v Ljubljani!" 

Zahvala oddelka za Covid-Hipertenzija v bolnici Petra Držaja, celoten zdravstveno negovalni tim.

Ponosni na kulturo Ponosni na kulturo

Zdravljica - https://youtu.be/KSjrvuvmM8Y - zapojte jo z nami!

Slovenski kulturni praznik obeležujemo z ustvarjanjem in poustvarjanjem kulturne dediščine. Ob tem se ozaveščamo o bogastvu slovenske kulture in smo ponosni na Slovenijo.  

Sklad omogoča izposojo smuči Sklad omogoča izposojo smuči

Ker letos ne bo zimskih bivanj v naravi smo smučarsko opremo ponudili na izposojo družinam. Opremo za 26 družin omogoča sklad, ki s pomočjo vaših donacij ponavadi zagotovi udeležbo vseh otrok našega vrtca na bivanjih v naravi.  

Na stežaj odprti od 26.1. Na stežaj odprti od 26.1.

Čeravno smo bili ves čas delno odprti, smo šele od 26. 1. odprti za vse Andersenčke. 

Z navdušenjem pričakujemo vsakega od malčkov, da skupaj ustvarimo lepše dni. 

Dobrodošli!

Andersenova voščilnica Andersenova voščilnica

Zadnje dni leta 2020 vam želimo popestriti z dobrimi željami za leto 2021. Za vse Andersenove (otroke, mamice, očke, babice, dedke in vse zaposlene v vrtcu) smo pripravili prav posebno voščilnico v 4 delih za 4 zadnje dni v 2020.

Iz vsake seva dobra energija in iskrena želja, da bo vsem vam/nam dobro v letu, ki prihaja.  

Od srca do srca Od srca do srca

Z željo, da imate lepe, tople, objemov polne in mirne praznično počitniške dni vam Andersenovi pošiljamo šopek naših pesmi. 

Priporočamo večkratno poslušanje. Mnogi otroci te pesmice poznajo zato pojte z njimi, ker pesem riše nasmehe na lička.

"Od srca do srca" je le klik stran - https://youtu.be/4ygcdXGj-eI

Sporočilo dedka Mraza Sporočilo dedka Mraza

V preteklih dneh nas je v vrtcu obiskal dedek Mraz in vsem otrokom pripravil presenečenje - darilo. Pustil je posebno sporočilo za vse otroke, sploh tiste, ki dolgo, že predolgo niste bili v vrtcu. 

Sporočilo dedka Mraza - https://youtu.be/YOtqYdrxNRQ

Z Radiem 1 za družine v stiski Z Radiem 1 za družine v stiski

Lani smo nastopali v živo in donirali denar na dobrodelnem maratonu Radia 1 za družine v stiskah. 

Tudi letos bomo nabrali nekaj denarja in ga podarili, da s tem vsaj komu polepšamo vsakdan. 

Podarjamo pozornost Podarjamo pozornost

Letošnje sejme smo preoblikovali tako, da ne prodajamo, temveč podarjamo. Podarjamo drobne pozornosti, ki razveselijo, izkažejo pozornost in izzovejo hvaležnost.  

Obdarili smo brezdomce Obdarili smo brezdomce

Presenetili in razveselili smo brezdomce revije Kralji ulice. Spomnili smo se tudi na njih in jim pripravili male praznične paketke. Želimo širiti zavest, da si moramo medsebojno pomagati, da ima vsak občutek, da je opažen in ni pozabljen. 

Rokavička Rokavička

Poklanjamo vam pravljico Rokavička. Za vse tiste, ki ste doma in tiste, ki želite doma podoživeti vrtčev utrip. Za lahko noč, za dobro jutro in lepše praznične dni. Ilustracije so ročno delo strokovnih delavk, bere deklica našega vrtca. Priporočamo večkratni ogled na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=SKAi1_kaON4

Podarjamo maske Podarjamo maske

Decembra bodo otroci po Šiški razdelili 150 mask, ki sta jih šivilji zašili za starejše mimoidoče. Starostniki so ob tem neizmerno hvaležni in presenečeni nad prijaznostjo. Otroci in odrasli vrtca pa čutimo veselje, ko vidimo kaj smo naredili za njih.   

Kosilo za domov Kosilo za domov

Že leta kosila kuhamo tudi za zunanje odjemalce, kar pomeni za posameznike iz našega okoliša. Morda vam dandanašnji pride prav, da mi kuhamo namesto vas. Za več informacij pokličite na 01/583 82 19 ali pišite na oskrbnine@vrtecandersen.si

Dan prijaznosti Dan prijaznosti

Na Dan prijaznosti smo naredili več prijaznih gest za mimoidoče in drug za drugega znotraj vrtca. Polepšali smo dan in ugotovili, da je treba zelo malo, da narišemo nasmehe na obraze in ogrejemo srce drugemu. Neprecenljivo. 

Šiška ponuja priložnosti Šiška ponuja priložnosti

Andersenovi smo potepuški v dobrem pomenu besede. Svoja znanja, veščine in izkušnje v veliki meri nabiramo v naravi in s sodelovanjem z okoliškimi priložnostmi. Povezani smo s sosesko, saj smo dnevno naokoli, da raziskujemo in se ob tem hvaležno zavedamo, da je Šiška del Ljubljane s tisočerimi možnostmi.   

Krtek praznuje Krtek praznuje

Enota Krtek je praznično odeta, saj praznuje svoj 12. rojstni dan. Kljub omejitvam druženja smo doživeto obeležili obletnico. Kjer je volja, tam je pot in Krtki to dokazujejo. 

Šola za starše Šola za starše

Vabljeni na spletno predavanje šole za starše, ki bo v torek, 17. 11. 2020, ob 17:00. Naslov tokratnega srečanja je KOMUNIKACIJA V VZGOJI. Spregovorili bomo o tem, kakšna je komunikacija, ki povezuje in hkrati postavlja zdrave meje. Kaj nam sporočajo otrokove besede in kakšna sporočila imajo za otrokovo osebnost. Z nami bo socialni pedagog Sašo Kronegger. 

Teden otroka 2020 Teden otroka 2020

V ponedeljek, 5. oktobra se je pričel Teden otroka, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR. Pogovor ustvari most med svetom ene in svetom druge osebe. 

Praznujemo 1. Dan slovenskega športa Praznujemo 1. Dan slovenskega športa

Gibalne aktivnosti urimo dan za dnem in lahko bi rekli, da smo mali športniki. Iz tega razloga z velikim veseljem in ponosom, s tekom in glasnim navijanjem, praznujemo 1. Dan slovenskega športa. 

Teden mobilnosti Teden mobilnosti

Pogovori o prometu, vplivu le tega na okolje in človeka, eksperimenti na temo onesnaževanja, vožnje s kolesi, skiroji, rolerji, poganjalčki in še veliko trajnostnega. Učimo se za prihodnost, za zeleno Zemljo. 

V Kekčevi deželi V Kekčevi deželi

Se že potepamo. Obiskali smo Kekca, z oponašanjem sove pregnali Bedanca, se pogovorili s Pehto in v Ljubljano odnesli prelepe spomine na čudovito deželo. 

Dietna prehrana - potrdila 2020/21 Dietna prehrana - potrdila 2020/21

Starši otrok, ki bodo v letu 2020/21 potrebovali prilagoditve jedilnikov, morate do 1. septembra oziroma vstopa otroka v vrtec predložiti potrdilo o dietni prehrani, ki ga izda vaš zdravnik. 

Preberite priložen dopis za več informacij. 

Krožna pot v Marjetici Krožna pot v Marjetici

Urili se bomo v vožnji na kolesih, skirojih, poganjalčkih in krepili mišice, ko bomo tekli po naši novi poti. Ob tem se bomo naučili še prometnih znakov in še česa pa se tega sploh še ne zavedamo. Vsekakor velika pridobitev za enoto in še večje veselje za otroke. 

Poletna rezervacija vrtca Poletna rezervacija vrtca

Od junija do konca septembra lahko starši uveljavite poletno rezervacijo, kar pomeni, da je otrok strnjeno vsaj en mesec napovedano odsoten. Letos je specifično v toliko, da ste za junijske dni odsotnosti oproščeni plačila vrtca, z julijem pa se oskrbnina zmanjša na 30 odstotkov. Rezervacijo lahko začnete kadarkoli junija, a mora biti strnjena v 1 mesec do max. 2 meseca. Avgusta in septembra je z rezervacijo oskrbnina 30 odstotna. Vlogo oddate v tajništvu teden dni prej.

Vloga in več informacij - povezava. 

 

Centralni čakalni seznam vrtcev MOL Centralni čakalni seznam vrtcev MOL

Objavljen je centralni čakalni seznam za ljubljanske vrtce za leto 2020/21. Na tej strani lahko spremljate pozicijo otroka, ki ga prepoznate preko vaše šifre, ki ste jo prejeli ob vpisu: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/otroci-v-ljubljani/vrtci-v-ljubljani-2/centralni-cakalni-seznam/ 

Poletno poslovanje enot Poletno poslovanje enot

Julija in avgusta bodo odprte enote Andersen, Marjetica, Lastovica in Polžek. 

Oddelki Krtka bodo od 13. julija do vključno 26. avgusta gostovali v enotah Andersen (1 oddelek) in Marjetica (3 oddelki).

Oddelki Palčice bodo v svojih prostorih do konca julija, s 3. avgustom pa se preselijo v enoto Lastovica in tam ostanejo do vključno 26. avgusta. 

Podpisovanje pogodb in sestanek Podpisovanje pogodb in sestanek
12. 5. 2020

Od ponedeljka, 8. junija poteka podpisovanje pogodb s starši, ki vključujete svoje otroke z novim šolskim letom. Podpisovanje bo vsak dan med 13. in 15. uro, v tajništvu na Rašiški 7. Za več informacij lahko pokličete na 01/583 82 11.

V torek, 9. junija, ob 16:30 in 17:30, bo v enoti Marjetica, v telovadnici, uvodni sestanek za starše novih otrok in ob teh sestankih bo možno tudi podpisati pogodbo.  

V kolikor vrtca ne potrebujete nam to čim prej sporočite, da sprejmemo otroke iz čakalnega seznama. 

Junijsko poslovanje Junijsko poslovanje
29. 5. 2020

Od 1. junija bodo imele vse enote normalen poslovalni čas, kar pomeni, da bomo imeli jutranje in popoldansko dežurstvo. V prvem tednu bodo vzgojiteljice v vseh oddelkih ob 7. uri, da olajšamo vključevanje otrokom. Priporočamo vam, da otroka vključite v vrtec, saj ima obiskovanje vrtca velik vpliv na razvoj otrok. Poleg tega otroci, ki so že v vrtcu, zelo pogrešajo svoje prijatelje. Prvi dan, ko po karanteni pridete z otrokom v vrtec, morate vzgojiteljici oddati podpisano izjavo o zdravju, ki je v nadaljevanju tega sporočila. 

Kosila tudi za zunanje odjemalce Kosila tudi za zunanje odjemalce

Od ponedeljka, 18. maja, bosta naši kuhinji v enotah Andersen in Lastovica, kuhali kosila tudi za zunanje abonente. Pri izdaji kosil bo veljal spremenjen režim, zato prosimo vse, da upoštevate napisana ali ustno izročena navodila, ki bodo usmerjena predvsem v zdravstveno varnost.

Teden gozdov Teden gozdov

Smo del slovenske Mreže gozdnih vrtcev. Teden gozdov 2020 bo pod geslom: "Skrbno z gozdom!" potekal med 25. in 31. majem. V okviru tedna bo poudarek na promociji pravil ustreznega obnašanja v gozdu, zapisanih v Gozdnem bontonu. 

 

Pot ob žici Pot ob žici

Od četrtka, 7. maja do sobote, 9. maja, bomo Andersenovi hodili po Poti ob žici okoli Ljubljane. Letos ne bomo šli skupaj, a pozivamo družine, da prehodijo del Poti z otroki. Zaposleni vrtca bomo tudi šli, zato je čisto možno, da se srečamo. 

Andersenove igre na dan Zemlje Andersenove igre na dan Zemlje

V sredo, 22. aprila bi imeli Andersenove igre v vrtcu, a nas še ni v vrtcu. Za nas ni ovir, imejmo Andersenove igre doma in se povežimo na drugačen način. 

Ideje za igro doma Ideje za igro doma
18. 4. 2020

Čas, ki ga preživimo z otrokom naj bo sproščen in povezovalen. Zbrali smo nekaj idej za igro otrok ali igro staršev z otroki. Nič ni narobe, če dejavnosti, ki otroka motivirajo ponavljate, saj se s tem uri v veščinah in rutina ga pomirja. 

Ideje so nabrane v podstrani Šola za starše - povezava je tudi tu.

Odposlane odločitve komisije za sprejem v vrtec Odposlane odločitve komisije za sprejem v vrtec
17. 4. 2020

V petek, 17. aprila, smo odposlali odločitve Komisije, če je bil otrok sprejet ali ni bil sprejet v naš vrtec. 

Maske za družine Maske za družine
15. 4. 2020

V petek, 17. aprila, bomo ponovili akcijo in delili maske za za Andersenove družine. Pretekli petek je akcija odlično uspela, saj smo razdelili preko 150 mask.

Andersen ima rojstni dan Andersen ima rojstni dan
2. 4. 2020

Na današnji dan je bil rojen Hans Christian Andersen. On je naš navdih. Je naš patron. Tudi zaradi njegovega imena smo mi posebni in smo zavezani k odličnosti dela in odnosov.

Obvestila o preventivi - koronavirus Obvestila o preventivi - koronavirus
25. 2. 2020

Na tem mestu najdete informacije glede ravnanj v vrtcu za preprečevanje širjenja in okužbe s koronavirusom. 

Pustovanje Pustovanje
25. 2. 2020

Rajali smo in se veselili, ker nove podobe smo dobili. 

Otroci uživajo v Logarski dolini Otroci uživajo v Logarski dolini
24. 2. 2020

Od ponedeljka do petka naše Lastovičke in Palčice živijo v naravi, v idilični Logarski dolini. Kljub toplemu vremenu so našli fliko snega, da se urijo na tekaških smučeh. Sicer je pa tamkajšnji gozd prava pustolovščina. Veliko bodo imeli za povedati, ko se vrnejo. 

Prešernov dan Prešernov dan
9. 2. 2020

Pred Prešernovim spomenikom smo zapeli Zdravljico Prešernu in naši ljubi Sloveniji v čast. Vemo kdo je in gradimo si domoljubno zavest. Lahko si ogledate kako smo obeležili kulturni praznik - posnetek.

Krtek z Andersenom na zimovanju Krtek z Andersenom na zimovanju
20. 1. 2020

Otroci skupin Marije/Katarine in Tami/Tanje so se javili, da so veselo prispeli v Hotel Rute, kjer bodo preživeli 5 zimskih dni. 

 
Zimovanje v Kranjski gori Zimovanje v Kranjski gori
15. 1. 2020

Našli smo sneg. Družba je odlična. Mi smo zagnani. Škratki nam popestrijo popoldneve. Lepe sanje o doživetjih pa nam čarajo noči. Odlično se imamo. 

Decembra smo mislili tudi na starejše Decembra smo mislili tudi na starejše
3. 1. 2020

Decembra smo se družili z babicami in dedki, da slučajno ne bi bili osamljeni, saj jim premalokrat povemo, da jih imamo radi. 

Zvezdica zaspanka Zvezdica zaspanka
19. 12. 2019

Andersenovo gledališče je odlično uprizorilo predstave, katerih izkupiček vstopnic je napolnil sklad vrtca z dobrih 1400 €, kar zadošča za vsaj 8 otrok, ki sicer ne bi mogli na bivanja v naravi, zaradi finančnih razlogov. Iz izkupička dobrodelnih akcij leta 2019 bomo v letu 2020 vsem otrokom namenili del sredstev za nadstandardne dejavnosti. 

Sneg nas radosti Sneg nas radosti
15. 12. 2019

Sneg je! Sneg je! Daje nam zagon za vragolije in je veselje, ki mu ni para. 

Hvala za dobrodelne prispevke Hvala za dobrodelne prispevke
5. 12. 2019

Sejmi po enotah, ki so jih pospremile delavnice otrok s starši, so uspeli v vseh ciljih. V veselje nam je, da smo napolnili sklad vrtca z dobrimi 3.400 evri, zato se družinam zahvaljujemo za dobrodelne prispevke, ki bodo otrokom v vrtcu polepšali otroštvo. 

Mi še vedno plavamo Mi še vedno plavamo
19. 11. 2019

Vsake 2 tedna drugi dve skupini. Vsi nasmejani do ušes in ob koncu polni novih veščin. Plavanje nas pomirja, uri, razgiba, druži in navda s pozitivno energijo. 

Poligon slepih Poligon slepih
14. 11. 2019

Videli smo kako je, če ne vidimo. Drug svet, ki si ga želimo spoznati, da bomo sočutni. 

Erasmus projekt Erasmus projekt
31. 10. 2019

Začeli smo nov mednarodni projekt Erasmus +. Strokovni delavci iz Italije, Litve in Finske bodo z nami raziskovali dobro prakso pedagogike v naravi. Delegacija Andersenovih je uspešno predstavila vrtec na uvodnem srečanju v Reggio Emilii, v Italiji. 

Obiskali smo Kekca Obiskali smo Kekca
28. 9. 2019

Srečali smo Kekca, pregnali Bedanca in se posladkali pri teti Pehti. Bedanc je zbežal na Špik, mi smo pa nahecali naše vzgojiteljice. Bilo je nepozabno, četudi nas je bilo malo strah. 

Čehinje na strokovnem obisku Čehinje na strokovnem obisku
24. 9. 2019

Na dvodnevni strokovni ogled in posvet je prišla ekipa čeških ravnateljic in vodij vrtcev. Opazili so sproščenost in svobodo otrok v našem vrtcu, njihovo samostojnost in naš pristen odnos do otrok. Pohvalili so nas, ker zelo dobro izkoriščamo prostor, ki ga imamo. Začutili so, da smo vrtec s srcem.

Naj športni vrtec smo Naj športni vrtec smo
23. 9. 2019

Tretje leto zapovrstjo smo razglašeni za naj športni vrtec v Sloveniji. Priznanje nam je podelilo pristojno ministrstvo. 

Teden mobilnosti Teden mobilnosti
20. 9. 2019

Evropski teden mobilnosti zaključujemo z dobrimi občutki, saj smo doživeli veliko in utrdili dobro prakso hoje, vožnje s kolesi in javnimi prevozi. Pri najmlajših se začne in njim ni problem, odrasli pa imamo še izziv spremeniti navade. 

Krtek ima pitnik Krtek ima pitnik
8. 9. 2019

Krtkovo igrišče je bogatejše za neprecenljiv vir sveže vode. S tem bo naše bivanje na prostem še bolj zdravo in brezskrbno.

Andersenovo hribolazenje 2019 Andersenovo hribolazenje 2019
1. 9. 2019

Andersenova pohodna reprezentanca je osvojila Planino nad Vrhniko. Načrtovani Triglav vremensko ni bil dosegljiv, a smo mu našli odlično zamenjavo, kjer smo lahko izživeli pohodne ambicije in se ob tem zabavali. S tem ohranjamo tradicijo pohodništva, ter spodbujamo ostale k aktivnemu preživljanju prostega časa.