Aktualno

Kosilo za domov Kosilo za domov

Že leta kosila kuhamo tudi za zunanje odjemalce, kar pomeni za posameznike iz našega okoliša. Morda vam dandanašnji pride prav, da mi kuhamo namesto vas. Za več informacij pokličite na 01/583 82 19 ali pišite na oskrbnine@vrtecandersen.si

Dan prijaznosti Dan prijaznosti

Na Dan prijaznosti smo naredili več prijaznih gest za mimoidoče in drug za drugega znotraj vrtca. Polepšali smo dan in ugotovili, da je treba zelo malo, da narišemo nasmehe na obraze in ogrejemo srce drugemu. Neprecenljivo. 

Okrnjeno poslovanje

V tednu med 30. novembrom in 4. decembrom še vedno poslujemo okrnjeno, kar pomeni, da zagotavljamo vrtec za otroke staršev, ki potrebujete varstvo, zaradi narave vašega dela ali drugih družinskih okoliščin. Poslovali bomo v vseh enotah in v večini sob, da bo čim manj združevanja. 

Šiška ponuja priložnosti Šiška ponuja priložnosti

Andersenovi smo potepuški v dobrem pomenu besede. Svoja znanja, veščine in izkušnje v veliki meri nabiramo v naravi in s sodelovanjem z okoliškimi priložnostmi. Povezani smo s sosesko, saj smo dnevno naokoli, da raziskujemo in se ob tem hvaležno zavedamo, da je Šiška del Ljubljane s tisočerimi možnostmi.   

Krtek praznuje Krtek praznuje

Enota Krtek je praznično odeta, saj praznuje svoj 12. rojstni dan. Kljub omejitvam druženja smo doživeto obeležili obletnico. Kjer je volja, tam je pot in Krtki to dokazujejo. 

Šola za starše Šola za starše

Vabljeni na spletno predavanje šole za starše, ki bo v torek, 17. 11. 2020, ob 17:00. Naslov tokratnega srečanja je KOMUNIKACIJA V VZGOJI. Spregovorili bomo o tem, kakšna je komunikacija, ki povezuje in hkrati postavlja zdrave meje. Kaj nam sporočajo otrokove besede in kakšna sporočila imajo za otrokovo osebnost. Z nami bo socialni pedagog Sašo Kronegger. 

Teden otroka 2020 Teden otroka 2020

V ponedeljek, 5. oktobra se je pričel Teden otroka, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR. Pogovor ustvari most med svetom ene in svetom druge osebe. 

Praznujemo 1. Dan slovenskega športa Praznujemo 1. Dan slovenskega športa

Gibalne aktivnosti urimo dan za dnem in lahko bi rekli, da smo mali športniki. Iz tega razloga z velikim veseljem in ponosom, s tekom in glasnim navijanjem, praznujemo 1. Dan slovenskega športa. 

Teden mobilnosti Teden mobilnosti

Pogovori o prometu, vplivu le tega na okolje in človeka, eksperimenti na temo onesnaževanja, vožnje s kolesi, skiroji, rolerji, poganjalčki in še veliko trajnostnega. Učimo se za prihodnost, za zeleno Zemljo. 

V Kekčevi deželi V Kekčevi deželi

Se že potepamo. Obiskali smo Kekca, z oponašanjem sove pregnali Bedanca, se pogovorili s Pehto in v Ljubljano odnesli prelepe spomine na čudovito deželo. 

Dietna prehrana - potrdila 2020/21 Dietna prehrana - potrdila 2020/21

Starši otrok, ki bodo v letu 2020/21 potrebovali prilagoditve jedilnikov, morate do 1. septembra oziroma vstopa otroka v vrtec predložiti potrdilo o dietni prehrani, ki ga izda vaš zdravnik. 

Preberite priložen dopis za več informacij. 

Krožna pot v Marjetici Krožna pot v Marjetici

Urili se bomo v vožnji na kolesih, skirojih, poganjalčkih in krepili mišice, ko bomo tekli po naši novi poti. Ob tem se bomo naučili še prometnih znakov in še česa pa se tega sploh še ne zavedamo. Vsekakor velika pridobitev za enoto in še večje veselje za otroke. 

Poletna rezervacija vrtca Poletna rezervacija vrtca

Od junija do konca septembra lahko starši uveljavite poletno rezervacijo, kar pomeni, da je otrok strnjeno vsaj en mesec napovedano odsoten. Letos je specifično v toliko, da ste za junijske dni odsotnosti oproščeni plačila vrtca, z julijem pa se oskrbnina zmanjša na 30 odstotkov. Rezervacijo lahko začnete kadarkoli junija, a mora biti strnjena v 1 mesec do max. 2 meseca. Avgusta in septembra je z rezervacijo oskrbnina 30 odstotna. Vlogo oddate v tajništvu teden dni prej.

Vloga in več informacij - povezava. 

 

Centralni čakalni seznam vrtcev MOL Centralni čakalni seznam vrtcev MOL

Objavljen je centralni čakalni seznam za ljubljanske vrtce za leto 2020/21. Na tej strani lahko spremljate pozicijo otroka, ki ga prepoznate preko vaše šifre, ki ste jo prejeli ob vpisu: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/otroci-v-ljubljani/vrtci-v-ljubljani-2/centralni-cakalni-seznam/ 

Poletno poslovanje enot Poletno poslovanje enot

Julija in avgusta bodo odprte enote Andersen, Marjetica, Lastovica in Polžek. 

Oddelki Krtka bodo od 13. julija do vključno 26. avgusta gostovali v enotah Andersen (1 oddelek) in Marjetica (3 oddelki).

Oddelki Palčice bodo v svojih prostorih do konca julija, s 3. avgustom pa se preselijo v enoto Lastovica in tam ostanejo do vključno 26. avgusta. 

Podpisovanje pogodb in sestanek Podpisovanje pogodb in sestanek
12. 5. 2020

Od ponedeljka, 8. junija poteka podpisovanje pogodb s starši, ki vključujete svoje otroke z novim šolskim letom. Podpisovanje bo vsak dan med 13. in 15. uro, v tajništvu na Rašiški 7. Za več informacij lahko pokličete na 01/583 82 11.

V torek, 9. junija, ob 16:30 in 17:30, bo v enoti Marjetica, v telovadnici, uvodni sestanek za starše novih otrok in ob teh sestankih bo možno tudi podpisati pogodbo.  

V kolikor vrtca ne potrebujete nam to čim prej sporočite, da sprejmemo otroke iz čakalnega seznama. 

Junijsko poslovanje Junijsko poslovanje
29. 5. 2020

Od 1. junija bodo imele vse enote normalen poslovalni čas, kar pomeni, da bomo imeli jutranje in popoldansko dežurstvo. V prvem tednu bodo vzgojiteljice v vseh oddelkih ob 7. uri, da olajšamo vključevanje otrokom. Priporočamo vam, da otroka vključite v vrtec, saj ima obiskovanje vrtca velik vpliv na razvoj otrok. Poleg tega otroci, ki so že v vrtcu, zelo pogrešajo svoje prijatelje. Prvi dan, ko po karanteni pridete z otrokom v vrtec, morate vzgojiteljici oddati podpisano izjavo o zdravju, ki je v nadaljevanju tega sporočila. 

Kosila tudi za zunanje odjemalce Kosila tudi za zunanje odjemalce

Od ponedeljka, 18. maja, bosta naši kuhinji v enotah Andersen in Lastovica, kuhali kosila tudi za zunanje abonente. Pri izdaji kosil bo veljal spremenjen režim, zato prosimo vse, da upoštevate napisana ali ustno izročena navodila, ki bodo usmerjena predvsem v zdravstveno varnost.

Teden gozdov Teden gozdov

Smo del slovenske Mreže gozdnih vrtcev. Teden gozdov 2020 bo pod geslom: "Skrbno z gozdom!" potekal med 25. in 31. majem. V okviru tedna bo poudarek na promociji pravil ustreznega obnašanja v gozdu, zapisanih v Gozdnem bontonu. 

 

Pot ob žici Pot ob žici

Od četrtka, 7. maja do sobote, 9. maja, bomo Andersenovi hodili po Poti ob žici okoli Ljubljane. Letos ne bomo šli skupaj, a pozivamo družine, da prehodijo del Poti z otroki. Zaposleni vrtca bomo tudi šli, zato je čisto možno, da se srečamo. 

Andersenove igre na dan Zemlje Andersenove igre na dan Zemlje

V sredo, 22. aprila bi imeli Andersenove igre v vrtcu, a nas še ni v vrtcu. Za nas ni ovir, imejmo Andersenove igre doma in se povežimo na drugačen način. 

Ideje za igro doma Ideje za igro doma
18. 4. 2020

Čas, ki ga preživimo z otrokom naj bo sproščen in povezovalen. Zbrali smo nekaj idej za igro otrok ali igro staršev z otroki. Nič ni narobe, če dejavnosti, ki otroka motivirajo ponavljate, saj se s tem uri v veščinah in rutina ga pomirja. 

Ideje so nabrane v podstrani Šola za starše - povezava je tudi tu.

Odposlane odločitve komisije za sprejem v vrtec Odposlane odločitve komisije za sprejem v vrtec
17. 4. 2020

V petek, 17. aprila, smo odposlali odločitve Komisije, če je bil otrok sprejet ali ni bil sprejet v naš vrtec. 

Maske za družine Maske za družine
15. 4. 2020

V petek, 17. aprila, bomo ponovili akcijo in delili maske za za Andersenove družine. Pretekli petek je akcija odlično uspela, saj smo razdelili preko 150 mask.

Andersen ima rojstni dan Andersen ima rojstni dan
2. 4. 2020

Na današnji dan je bil rojen Hans Christian Andersen. On je naš navdih. Je naš patron. Tudi zaradi njegovega imena smo mi posebni in smo zavezani k odličnosti dela in odnosov.

Obvestila o preventivi - koronavirus Obvestila o preventivi - koronavirus
25. 2. 2020

Na tem mestu najdete informacije glede ravnanj v vrtcu za preprečevanje širjenja in okužbe s koronavirusom. 

Pustovanje Pustovanje
25. 2. 2020

Rajali smo in se veselili, ker nove podobe smo dobili. 

Otroci uživajo v Logarski dolini Otroci uživajo v Logarski dolini
24. 2. 2020

Od ponedeljka do petka naše Lastovičke in Palčice živijo v naravi, v idilični Logarski dolini. Kljub toplemu vremenu so našli fliko snega, da se urijo na tekaških smučeh. Sicer je pa tamkajšnji gozd prava pustolovščina. Veliko bodo imeli za povedati, ko se vrnejo. 

Prešernov dan Prešernov dan
9. 2. 2020

Pred Prešernovim spomenikom smo zapeli Zdravljico Prešernu in naši ljubi Sloveniji v čast. Vemo kdo je in gradimo si domoljubno zavest. Lahko si ogledate kako smo obeležili kulturni praznik - posnetek.

Krtek z Andersenom na zimovanju Krtek z Andersenom na zimovanju
20. 1. 2020

Otroci skupin Marije/Katarine in Tami/Tanje so se javili, da so veselo prispeli v Hotel Rute, kjer bodo preživeli 5 zimskih dni. 

 
Zimovanje v Kranjski gori Zimovanje v Kranjski gori
15. 1. 2020

Našli smo sneg. Družba je odlična. Mi smo zagnani. Škratki nam popestrijo popoldneve. Lepe sanje o doživetjih pa nam čarajo noči. Odlično se imamo. 

Decembra smo mislili tudi na starejše Decembra smo mislili tudi na starejše
3. 1. 2020

Decembra smo se družili z babicami in dedki, da slučajno ne bi bili osamljeni, saj jim premalokrat povemo, da jih imamo radi. 

Zvezdica zaspanka Zvezdica zaspanka
19. 12. 2019

Andersenovo gledališče je odlično uprizorilo predstave, katerih izkupiček vstopnic je napolnil sklad vrtca z dobrih 1400 €, kar zadošča za vsaj 8 otrok, ki sicer ne bi mogli na bivanja v naravi, zaradi finančnih razlogov. Iz izkupička dobrodelnih akcij leta 2019 bomo v letu 2020 vsem otrokom namenili del sredstev za nadstandardne dejavnosti. 

Sneg nas radosti Sneg nas radosti
15. 12. 2019

Sneg je! Sneg je! Daje nam zagon za vragolije in je veselje, ki mu ni para. 

Hvala za dobrodelne prispevke Hvala za dobrodelne prispevke
5. 12. 2019

Sejmi po enotah, ki so jih pospremile delavnice otrok s starši, so uspeli v vseh ciljih. V veselje nam je, da smo napolnili sklad vrtca z dobrimi 3.400 evri, zato se družinam zahvaljujemo za dobrodelne prispevke, ki bodo otrokom v vrtcu polepšali otroštvo. 

Mi še vedno plavamo Mi še vedno plavamo
19. 11. 2019

Vsake 2 tedna drugi dve skupini. Vsi nasmejani do ušes in ob koncu polni novih veščin. Plavanje nas pomirja, uri, razgiba, druži in navda s pozitivno energijo. 

Poligon slepih Poligon slepih
14. 11. 2019

Videli smo kako je, če ne vidimo. Drug svet, ki si ga želimo spoznati, da bomo sočutni. 

Erasmus projekt Erasmus projekt
31. 10. 2019

Začeli smo nov mednarodni projekt Erasmus +. Strokovni delavci iz Italije, Litve in Finske bodo z nami raziskovali dobro prakso pedagogike v naravi. Delegacija Andersenovih je uspešno predstavila vrtec na uvodnem srečanju v Reggio Emilii, v Italiji. 

Obiskali smo Kekca Obiskali smo Kekca
28. 9. 2019

Srečali smo Kekca, pregnali Bedanca in se posladkali pri teti Pehti. Bedanc je zbežal na Špik, mi smo pa nahecali naše vzgojiteljice. Bilo je nepozabno, četudi nas je bilo malo strah. 

Čehinje na strokovnem obisku Čehinje na strokovnem obisku
24. 9. 2019

Na dvodnevni strokovni ogled in posvet je prišla ekipa čeških ravnateljic in vodij vrtcev. Opazili so sproščenost in svobodo otrok v našem vrtcu, njihovo samostojnost in naš pristen odnos do otrok. Pohvalili so nas, ker zelo dobro izkoriščamo prostor, ki ga imamo. Začutili so, da smo vrtec s srcem.

Naj športni vrtec smo Naj športni vrtec smo
23. 9. 2019

Tretje leto zapovrstjo smo razglašeni za naj športni vrtec v Sloveniji. Priznanje nam je podelilo pristojno ministrstvo. 

Teden mobilnosti Teden mobilnosti
20. 9. 2019

Evropski teden mobilnosti zaključujemo z dobrimi občutki, saj smo doživeli veliko in utrdili dobro prakso hoje, vožnje s kolesi in javnimi prevozi. Pri najmlajših se začne in njim ni problem, odrasli pa imamo še izziv spremeniti navade. 

Krtek ima pitnik Krtek ima pitnik
8. 9. 2019

Krtkovo igrišče je bogatejše za neprecenljiv vir sveže vode. S tem bo naše bivanje na prostem še bolj zdravo in brezskrbno.

Andersenovo hribolazenje 2019 Andersenovo hribolazenje 2019
1. 9. 2019

Andersenova pohodna reprezentanca je osvojila Planino nad Vrhniko. Načrtovani Triglav vremensko ni bil dosegljiv, a smo mu našli odlično zamenjavo, kjer smo lahko izživeli pohodne ambicije in se ob tem zabavali. S tem ohranjamo tradicijo pohodništva, ter spodbujamo ostale k aktivnemu preživljanju prostega časa.