Šola za starše

V našem vrtcu že več kot desetletje poteka Šola za starše. Gre za eno izmed oblik sodelovanja s starši, kjer se skupaj s priznanimi strokovnjaki s področja predšolske vzgoje pogovarjamo o razvoju in vzgoji otrok, izmenjujemo izkušnje ter iščemo odgovore na različna vprašanja in dileme staršev.

V vrtčevem letu 2020/21 pripravljamo srečanja s priznanimi strokovnjaki. Prilagodili jih bomo aktualnim navodilom glede skupin oziroma jih bomo izvedli spletno. Vsekakor se bomo potrudili, da pridejo informacije do vas. Na srečanjih boste lahko povprašali karkoli vas zanima o vzgoji, otrokovem razvoju, učenju... Skupaj bomo poiskali odgovore in preživeli prijetno popoldne.

Naj vas ne skrbi za vaše malčke, v sosednji igralnici bo organizirano brezplačno varstvo.

Jeseni 2020 napovedujemo naslednja srečanja:

29. 9. 2020: POMEN DRUŽINE NA VZGOJO OTROK (Tadeja Milivojevič Nemanič, Zveza Sonček)

13. 10. 2020: VZGOJA ZA REŠEVANJE KONFLIKTOV (Mesta ZPM Ljubljana)

20. 10. 2020: STARŠI SO OTROKOVO OGLEDALO (Mestna ZPM Ljubljana)

10. 11. 2020: RAVNOTEŽJE MED ZAHTEVAMI, POHVALO IN KRITIKO V VZGOJI (Mestna ZPM Ljubljana)

17. 11. 2020: KOMUNIKACIJA V VZGOJI (Mestna ZPM Ljubljana)

Predavanja Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana potekajo v sklopu programa ZAVESTNO STARŠEVSTVO, ki je sofinancirano preko javnega razpisa MOL.

 

Ideje, ko je otrok doma Ideje, ko je otrok doma

Čez vikend, popoldan, med počitnicami oziroma kadarkoli je otrok doma potrebujemo ideje za njegovo zaposlitev ali kvalitetno preživljanje časa z otrokom. Nekaj smo jih zbrali, da si naredite dragocene minutke skupaj še bolj kvalitene. 

Povzetki šol za starše Povzetki šol za starše

Tudi v letošnjem letu se bomo trudili, da bo za vsako srečanje Šole za starše vsem, ki vas tema zanima, na voljo povzetek vsebine.