Fundacija za otroke vrtca Hansa Christiana Andersena

Draveljska 46, 1000 Ljubljana

Transakcijski račun: IBAN SI56 0201 3025 9666 491
Davčna številka: SI 25422391

Hrast je močno drevo. Odličnost mu dajejo trden les, mogočna krošnja in odločne korenine. Potrpežljivo kljubuje zimi in mrazu in ponosno sega soncu v pozdrav. Ko pa ga prebudi pomlad, se vejice razživijo v mladih poganjkih. Nežni listi se razvijajo v objemu življenja. In tudi zadnje vlakno odmrlega lesa v trdem lubju slavi sporočilo, ki ga nosijo.

Poslednje sanje starega hrasta, H. C. Andersen

Spoštovani,

Vrtec Hansa Christiana Andersena ima dolgoletno tradicijo izjemnega sodelovanja s starši. Sodelovanje smo še okrepili z ustanovitvijo Fundacije za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena.

Fundacija dopolnjuje poslanstvo vrtčevega sklada. Fundacija je usmerjena v zbiranje finančnih sredstev za podporo izvajanja nadstandardnega programa in nabavo opreme vrtca. 

 

Peter Ribarič, predsednik fundacije
Fundacija se vsako leto predstavi na Živ Žavu Fundacija se vsako leto predstavi na Živ Žavu

Dragi prijatelji Andersenovega vrtca,
hrast na igrišču enote Marjetica je simbol našega prijateljstva. Vsako leto vas vabimo v njegovo senco, ko poteka tradicionalni Andersenov Živ Žav.

Novinarska konferenca, 2. 4. 2012 Novinarska konferenca, 2. 4. 2012

Ni naklučje, da smo prvo novinarsko konferenco fundacije organizirali na obletnico rojstva pravljičarja Hansa Christiana Andersena, saj fundacija nadgrajuje uspešno sodelovanje vrtca in njegovih prijateljev, ki je usmerjeno v izboljševanje kakovosti bivanja otrok v vrtcu.

Ustanovna seja fundacije, 9. 11. 2011 Ustanovna seja fundacije, 9. 11. 2011

Ustanovili smo Fundacijo za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena, kar je plod pozitivnega mreženja v našem vrtcu. To je prva tovrstna fundacija v slovenskem prostoru. Pobudniki in ustanovitelji so starši naših sedanjih in nekdanjih otrok ter ravnateljica vrtca - Tatjana Prešern, Peter Ribarič, Franci Smrdel in Bogo Seme.