Srečelov in sejmi v enotah

V četrtek vas vabimo na sejemske stojnice vseh enot. Čakajo vas čudoviti izdelki izpod rok naših delavk in staršev.  Prične se tudi prodaja srečk srečelova, vsak dan med 7:30 in 8:30 na prodajnih mestih v enotah. Vsaka srečka je dobitna. Dobitke boste prevzeli v sredo, 2. 6. v enoti Marjetica, med 15:00 in 16:30. 

Celoten izkupiček s sejma in srečelova gre v Sklad Vrtca Andersen.

20. let pletemo dobrodelno srčno zgodbo Živ Žav-a in fotografije pričajo o prvem. Zgodil se je na sončno soboto, 2. junija 2002 in od takrat ohranjamo vrednote povezovanja, dobrodelnosti, sodelovanja, pripadnosti in druženja vse do danes.

Tudi letošnji bo odražal omenjene vrednote in ponudil pravo zabavo, raznolika doživetja in dogodek poln igre ter ustvarjalnosti, a v nekoliko drugačni obliki.7 dni zapored se bodo po vseh enotah in oddelkih v dopoldanskem času odvijali tradicionalni kotički Živ Žava: ličenje, friziranje, ustvarjalne delavnice, eksperimenti in čarovnije, igre z vodo, gasilci, policaji, glasba, ples in rajanje… Ob tem za družine pripravljamo tradicionalni srečelov in sejem unikatnih izdelkov. V Šiški bo zaživela razstava, ki bo povezovala vseh šest enot in predstavila zgodovino Živ Žava. Poskrbeli bomo, da ne boste lačni ter za še nekaj spletnih presenečenj. 

Spet nam bo lepo. To bodo letos začutili predvsem naši najmlajši, ki so srce Živ Žava, mi pa se bomo skupaj z njimi veselili in skozi njihove oči, besede in občutke začutili energijo in ljubezen Živ Žava. DVAJSETEGA ŽIV ŽAVA!

Ena izmed pomembnih vrednot, ki jo širimo preko Živ Žava je dobrodelnost. V sodelovanju s starši vsako leto pripravimo srečelov, sejem unikatnih izdelkov, prodajamo tudi hrano - vse z namenom zbiranja čim več denarnih sredstev za Sklad Vrtca Andersen. Ker se je dobrodelnost ohranjala in spodbujala vseh 20 let vas bomo tudi v okviru 20. Živ Žava povabili, da kupite srečko, izberete kakšen čudovit izdelek izpod rok naših strokovnih delavk in staršev, si privoščite nekaj sladkega… vse z dobrodelno noto za naš sklad, za naše otroke.

Zabava, smeh, petje, ples … vse to je Živ Žav. Smeh je pol zdravja, ples združuje in povezuje, zato je prav, da vse to začutijo otroci. Zagotovo se bomo ob tem tudi mi nalezli njihovega smeha in veselja. V preteklih letih smo vsako leto povabili številne nastopajoče, letos tega ne smemo, a vseeno obljubljamo zabavo. Živ Žav bo potekal v 7 dopoldnevih in zadnji, 7. dan, bo namenjen rajanju, glasbi, plesu, zabavi… Brez tega pač ne gre.

Živ Žav je sestavljenka dobrodelnosti. Je trenutek, ko odrasli stopimo skupaj za otroke. Je tradicionalno timsko delo zaposlenih, staršev, lokalne skupnosti in drugih prijateljev vrtca, ki stopimo skupaj, da pripravimo pestre kotičke, bogat srečelov, ustvarjalen sejem, zabave polne nastope na odru in s srčnimi srečanji dajemo prelepo izkušnjo skupnosti otrokom. Letos bo odraslih srečanj manj, a v ozadju obletnice s starši in drugimi prijatelji otrok pripravljamo dva sejemska dneva, tradicionalen srečelov za sklad in prav posebno Srčno pot, ki bo povezala naše enote in popeljala po razstavi vseh Živ Žavov. 

V vseh 19. letih se je zvrstilo mnogo kotičkov, ki so odražali raznolike tematike. Dotaknili smo se tematik kot so ekologija, multikulturnost, znanost in modrost, tradicija in običaji, vode kot vir mladosti ter številnih drugih. Letošnja rdeča nit je seveda obletnica in 20. let Živ Žava, s tem pa preplet vsega, kar se je v teh letih zgodilo.

Tudi letos bomo ustvarjalni, barvali in risali bomo, se frizirali, slikali po obrazu, pihali mehurčke, se učili ob eksperimentih, raziskovali svet, migali, iskali skrite zaklade, brali, prepevali, rajali in se zabavali.

Trenutki, ko se zberemo mali in veliki Andersenovi, se srečamo, povežemo in se vsi hkrati veselimo - to je ŽIV ŽAV. Letos se bomo povezali na nekoliko drugačen način, v svojih oddelkih. Naenkrat se bo v vseh oddelkih vseh šestih enot odvijalo 43 pravih, a malih Živ Žavov. Povezani ostajamo tako, da bomo povsod počeli podobne dejavnosti, kar 7 dni zapored. V prihajajočih dneh se bodo odvili najbolj znani kotički Živ Žava, s tem pa bomo spodbudili povezanost med nami, ki smo jo ustvarili pretekla leta.