20. Živ Žav

Hvala vsem, ki ste sodelovali in dodali kamenček v mozaiku našega prazničnega dogajanja. Uspelo nam je, že dvajsetič. 

Film o 20. obletnici Živ Žava si lahko ogledate tu: https://youtu.be/ikBrYVnlfSY

Fotografije pa so ujele delček sedemdnevnih doživetij. Dobrodelni izkupiček za sklad vrtca je presegel 5500 evrov, kar je neverjetno. 

  1. dan = Barvni dan:  Praznično smo okrasili naše enote. Bilo je barvito na tisočere načine. Odkrivali smo barve, se poigravali in ustvarjali z njimi. So polne zanimivosti in neizmeren vir domišljije ter sprostitve. Bil je prelep živahen dan.  
  2. dan = Dan za razvajanje: Masaže, poslikave obraza, čopki, kitke in špičaste frizure, pozabili pa nismo niti na nohtke in tatuje. Tako je vedno bilo na Živ Žavu in nič drugače ni letos. Razvajanja pašejo ne glede na starost ali vreme. Dobro se počutimo po današnjem dnevu. 
  3. dan = Od vode do zraka: Raziskovanje sveta nam je vrojeno, zato je bil današnji dan pravšnji za nas radovedneže. Poskusi z vodo, milni mehurčki, vulkani, cvetoče rožice, poper, ki beži in še in še. Danes vemo več kot smo včeraj. 
  4. dan = Gasilci, policisti, reševalci: Z zanimanjem in navdušenjem smo občudovali delo gasilcev, policajev in reševalcev. Preizkusili smo opremo, čelade, ciljali tarčo z vodo, si ogledali kaj znajo policijski psi in pobožali konje, raziskali kaj vse se skriva v reševalnem vozilu. Seveda brez zvoka sirene in lučk ni šlo. Nepozabno.
  5. dan = Migi, migi dan: Današnji dan je bil posvečen gibalno migajočim dejavnostim. Kolesarili smo, rolali, plesali, skakali, tekmovali v gibalnih izzivih, se lovili in nove veščine osvojili. Ni bilo vse lahko, a s spodbudami nam je uspelo. 
  6. dan = Pravljični dan: Potopili smo se v svet pravljic, predstav in lutk, razvijali domišljijo in zaplavali v raznolike svetove. Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.
  7. dan = Rajanje: Žurke v vseh enotah, na vseh delih vrtca, da do konca proslavimo 20. Živ Žav. Proslavljamo sodelovanje, povezanost, dobrodelnost, moč skupnosti in pozitivizma. Živ Žav je in bo veseli dogodek s krepostnim poslanstvom.