ŽIV ŽAV 2019

Delavci vrtca se v sodelovanju s starši z različnimi aktivnostmi trudimo nadgraditi obstoječe vzgojno-izobraževalne programe in omogočiti vsem otrokom kakovosten in prijazen vrtec. Osrednja aktivnost, ki jo v letu 2019 organiziramo že 18. leto, je Andersenov dobrodelni Živ Žav.

V soboto, 8. 6. 2019, bo med 9. in 13. uro, potekala dobrodelna, zabavna prireditev za otroke, starše in ostale goste vrtca, na igrišču enote Marjetica. Celoten izkupiček Andersenovega Živ Žava, ki ga dobimo predvsem iz donacij, srečelova, sejma izdelkov in druge prodaje, je namenjen skladu.

Glavna nagrada srečelova je bivanje v koči na Veliki planini. Naš zvesti in veliki sponzor je tudi ljubljanska SNG Drama.

 

Na odru bodo nastopili otroci, starši, strokovne delavke in drugi prijatelji vrtca. Poleg glavnega prizorišča bomo dopoldan popestrili z zanimivimi kotički in različnimi aktivnostmi za otroke. Vsako leto nas razveseljuje tudi bogat srečelov. Za hrano in pijačo obiskovalcev je vedno poskrbljeno. Organizacija našega Živ Žava vsako leto zahteva veliko aktivnosti, dobre volje in prostovoljnega dela zaposlenih in staršev v našem vrtcu.

Kot vsako leto je tudi letos osnovni namen prireditve zbrati čim več denarnih sredstev za Sklad Vrtca Hansa Christiana Andersena. Sklad našim malčkom iz socialno šibkejših družin omogoča udeležbo na zimovanjih in letovanjih, ter vsem otrokom vrtca bogati dejavnosti z nakupom materialov in pripomočkov za kvalitetnejše bivanje v vrtcu.

Pomagajte nam tudi vi z idejo za kotiček, z nastopom na odru ali z materiali za srečelov. Pišite nam na tina.mercnik@vrtecandersen.si ali nas pokličite na 01/5838218.