Turizem in vrtec

Projekt, katerega nit je bila "okusni zakladi", je zaživel z okušanjem slovenskih jedi. Celo leto smo širili kulinarična obzorja in gradili zavedanje o Sloveniji in naši tradiciji. 

Projekt je usmerjen v igro in prek nje do prvih turističnih korakov.
Okusni zakladi Slovenije so pri nas zaživeli preko okušanja slovenskih jedi, ki so povezane s praznovanji v vrtcu. To pomeni, da smo rojstne dni praznovali ob suhem sadju, pečenem kostanju, potici in krofih, izdelali
pa smo tudi kulinarični spominek – krtkove piškote (ker smo v enoti Krtek).

Druga skupina pa je spoznavala okuse, ki jih najdemo v našem okolju. Tako smo med drugim pripravili jabolčni čips, bezgov sirup, spekli praznične piškote in skuhali bučno juho. 

Ker je projekt tekel celo leto lahko lahko trdimo, da smo se okusno zabavali in izobraževali. 

V enoti Krtek so razobešeni plakati naše poti od okusnega zaklada do zaklada.