Olimpijsko poletje

Od 23. julija do 8. avgusta bodo v Tokiu Olimpijske igre, zato letošnje poletje posvečamo športu. 

Navijamooooo! - https://youtu.be/ueUF5l509qg 

Spremljajte kaj vse se nam dogaja. 

Julija in avgusta bomo preizkušali različne športne discipline, vmes pa spoznavali vrednote in simbole iger, spremljali tekme in navijali za slovensko reprezentanco. Seveda ne bomo pozabili šteti medalj, ki jih bo dobila Slovenija.   

  • Olimpijski krogi so danes najbolj prepoznan element olimpijskih iger. Gre za pet med seboj povezanih barvnih krogov, ki predstavljajo pet med seboj povezanih celin. Povezanost pomeni sožitje, medsebojno spoštovanje in prijateljstvo narodov petih celin planeta Zemlje. Barve so točno določene: modra – Evropa, črna – Afrika, rdeča – Amerika, rumena - Azija in zelena Avstralija z Oceanijo.
  • Ste vedeli, da na letošnjih olimpijskih igrah sodeluje kar 206 držav? Vsaka ima svojo zastavo in mi jih spoznavamo. Ko pa razmišljamo o tekmovanjih se nam kar zdi, da bi lahko šli tudi mi, saj je važno sodelovati in ne zmagati.
  • Olimpijski ogenj prižigajo v spomin na Antične igre že od leta 1928. Prenašajo ga tekači iz Grčije na kraj prireditve iger od leta 1936 naprej.
    Naši ogenjčki že gorijo za naše športnike. ????????
  • Do Tokia je 9393.26 kilometrov, tam kjer je skrajni vzhod Zemlje in kjer vzhaja sonce. Za srečno pot do tja in nazaj smo športnikom posneli kako smo okrasili igralico, ki nas spominja na njih. Krtki še posebej navijamo za strelko Živo - https://youtu.be/W9BqrGFGEUQ
  • Od 21. do 23. julija imamo mini Olimpijske igre v treh večjih enotah. Vsak dan častno otvorimo OI, da pomalem doživimo uvod kot ga doživijo naši šampioni. V Lastovici smo naredili precej velik častni krog ob spremljavi olimpijske himne - https://youtu.be/iT2_eKq6Ctg