Junijsko poslovanje

29.05.2020

Od 1. junija bodo imele vse enote normalen poslovalni čas, kar pomeni, da bomo imeli jutranje in popoldansko dežurstvo. V prvem tednu bodo vzgojiteljice v vseh oddelkih ob 7. uri, da olajšamo vključevanje otrokom. Priporočamo vam, da otroka vključite v vrtec, saj ima obiskovanje vrtca velik vpliv na razvoj otrok. Poleg tega otroci, ki so že v vrtcu, zelo pogrešajo svoje prijatelje. Prvi dan, ko po karanteni pridete z otrokom v vrtec, morate vzgojiteljici oddati podpisano izjavo o zdravju, ki je v nadaljevanju tega sporočila. 

Starši lahko nosite masko, a le ta ni več obvezna. Pri vhodu si je potrebno razkužiti roke. Ob prihodih in prevzemih otrok morate starši karseda hitro zapustiti vrtec. Potrebno je držati distanco med odraslimi v garderobah in na igrišču vrtca. 

Otroci in vzgojiteljice ne bodo nosili mask. Veliko časa bodo preživeli na prostem. V oddelku bo za otroke dan potekal precej podobno kot so vajeni. Povečana bo pozornost na higieno v vseh prostorih vrtca. Ker se zavedamo, da je prehod v vrtec lahko tudi večja sprememba po dolgem času, bomo v naslednjih tednih posebno skrb namenili čustvenemu in socialnemu blagostanju otrok, zato ni dvoma, da se bomo veliko crkljali. 

Oddelki bodo delovali tako kot so bili vajeni do sredine marca, med oddelki bo manj združevanja ali mešanja skupin. Jutranje varstvo bo teklo do 7. ure, popoldansko po 16. uri.

V juniiju boste vabljeni na zaključna srečanja oddelkov.

Vlada Republike Slovenije je Državnemu zboru RS predložila že tretji interventni zakon, v katerem je med drugim predvidena tudi oprostitev plačila staršev za vrtec, katerih otroci od 18. 5. do 30. 6. 2020 ne bodo obiskovali vrtca (79. člen predloga zakona). Če je bil/bo v tem času otrok v vrtcu prisoten le določeno število dni, ostale dneve pa ne, boste starši za čas odsotnosti otroka iz vrtca, oproščeni celotnega plačila (in ne le za stroške neporabljenih živil).

Odsotnosti otrok prosim dosledno označite v aplikaciji WEB, da bo obračun skladen z realnim.

Želimo si, da se junija vrnejo vsi Andersenovi otroci, saj smo le z njimi celota. Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo vzpostaviti ljubeče in varno okolje za vse, ki bomo vstopali v vrtec. 
Prvi utrinki po otvoritvi Prvi utrinki po otvoritvi

Odprli smo vrata in čustveno začeli novo poglavje Andersenove pravljice. Iskreno veselje, čustvena srečanja, radosten smeh, klepetanja in neskončna medsebojna igra. Tudi po Šiški se že potepamo. Lepo nam je, ker smo spet skupaj.