13. ŽIV ŽAV

Začenjamo s pripravami na veseli 13. ŽIV ŽAV.

Na prvem srečanju za pripravo dogodka smo se dogovorili, da bo rdeča nit letošnjega Živ Žava vrednota "Znanje in modrost", kar pomeni, da bomo predstavljali stare in nove poklice, ter posebno zanimiva znanja. Seveda bomo imeli bogat srečelov in sejem, ter obilico otroških in drugih nastopov na odru.

Živ Žav bo 7. junija 2014, od 9. do 13. ure.

Potrebujemo torej pomočnike, materiale za dobitke srečelova, ideje za kotičke, predstavitve poklicev, nastope na odru, naslove sponzorja/donatorja - katerakoli misel se vam utrne, jo javite na tina.mercnik@guest.arnes.si .

S skupnimi močmi nam bo uspelo tudi trinajstič!

Kaj je Živ Žav

Delavci vrtca se v sodelovanju s starši z različnimi aktivnostmi trudimo nadgraditi obstoječe vzgojno-izobraževalne programe in omogočiti vsem otrokom kakovosten in prijazen vrtec.

Osrednja aktivnost, ki jo v letu 2014 organiziramo že 13. je  Andersenov Živ Žav

Zadnjo soboto v maju ali prvo v juniju bo med  9. in 13. uro, potekala čarobna prireditev za otroke, starše in ostale prijatelje vrtca na igrišču enote Marjetica.

Na odru bodo nastopili otroci, starši, strokovne delavke in drugi sodelavci. Poleg glavnega prizorišča bomo dopoldan popestrili s čarobnimi kotički z različnimi aktivnostmi. Organizacija našega Živ Žava vsako leto zahteva veliko aktivnosti, dobre volje in prostovoljnega dela zaposlenih in staršev v našem vrtcu. Nič pa ne bi bilo brez zvestih obiskovalcev Živ Žava.  

Kot vsako leto je tudi letos osnovni namen prireditve zbrati čim več denarnih sredstev za Sklad Vrtca Hansa Christiana Andersena. Sklad našim malčkom iz socialno šibkejših družin omogoča udeležbo na zimovanjih in letovanjih, ter vsem otrokom vrtca bogati dejavnosti z nakupom materialov in pripomočkov za kvalitetnejše bivanje v vrtcu.

Celoten izkupiček Andersenovega Živ Žava, ki ga dobimo predvsem iz donacij, srečelova, sejma izdelkov in druge prodaje, je namenjen Skladu.

Utrinki iz 12. Živ Žava