Aktualne informacije

Zeleni Jurij je prišel

 Jurjevali smo, da prinesemo dobro leto vsem in da bo dobro obrodilo. S pesmijo in dobrimi željami so naši koledniki razdelili brezove veje. Cenimo tradicijo.

Beri naprej

Andersenovi se družimo

 Enkrat na leto zberemo vso Andersenovo energijo na kup in seveda je najbolj prikladno, da je to v aprilu. Letos smo dobro energijo in voljo ponesli v središče Ljubljane, v Slovensko filharmonijo, kjer so samo za nas zaigrali Grdega račka. Ta mlajši so se medtem zabavali v Lastovici s Stenom Vilarjem.

Druženje financira sklad Vrtca Andersen.

Beri naprej

Izjemne Andersenove igre

 Andersenov mesec april smo preživeli s starši in otroki na igriv in hudomušen način. Vzdušje je bilo fenomenalno. Veliko obiskovalcev, zabavni kotički za igro in pozitivna energija okoli nas. Hvala vsem za soustvarjanje takega popoldneva.

Beri naprej

Tekli smo ob morju

 Tekaška ekipa je otvorila sezono ob morju. Na Istrskem maratonu smo se spodbujali in z nasmehi prileteli v cilj. Kmalu bomo na teku 3.

Beri naprej

Čakalna seznama za naš vrtec

1. aprila je zasedala komisija za sprejem otrok v vrtec za vrtčevo leto 2019/20. Sprejeli smo 116 otrok 1. starostne skupine in 30 otrok 2. starostne skupine. V razvojni oddelek bomo lahko sprejeli 1 otroka. Ker je bilo več vlog kot prostih mest je nekaj družin ostalo na čakalnih seznami:

Pravljica za Andersena

 Naši 4 do 5 letniki so že mali pisatelji. Andersen jim je zgled. Zdaj so otroci spisali pravljico za Andersena o Andersenu.

Beri naprej

Andersenovi dnevi

April je Andersenov mesec, saj se je rodil 2. aprila 1805. Cel mesec prebiramo njegove knjige, poustvarjamo njegove zgodbe, vživljamo se v njegove junake. Poleg tega se pa Andersenovi v tem mesecu še tesneje povezujemo, saj nas druži visoka pripadnost Andersenu.

Beri naprej

Andersenov rojstni dan

 2. april je rojstni dan Hansa Christiana Andersena in zato v našem vrtcu praznični dan. Letos je bil še posebej prazničen, saj smo po 24 letih dobili nov logotip, ki nas bo simboliziral v vsej naši biti. Torte z novim logotipom za vse Andersenove so dodale piko na i našemu veselemu praznovanju.

Beri naprej