Aktualne informacije

Erasmus projekt

Začeli smo nov mednarodni projekt Erasmus +. Strokovni delavci iz Italije, Litve in Finske bodo z nami raziskovali dobro prakso pedagogike v naravi. Delegacija Andersenovih je uspešno predstavila vrtec na uvodnem srečanju v Reggio Emilii, v Italiji. 

Beri naprej

Obiskali smo Kekca

Srečali smo Kekca, pregnali Bedanca in se posladkali pri teti Pehti. Bedanc je zbežal na Špik, mi smo pa nahecali naše vzgojiteljice. Bilo je nepozabno, četudi nas je bilo malo strah. 

Beri naprej

Čehinje na strokovnem obisku

Na dvodnevni strokovni ogled in posvet je prišla ekipa čeških ravnateljic in vodij vrtcev. Opazili so sproščenost in svobodo otrok v našem vrtcu, njihovo samostojnost in naš pristen odnos do otrok. Pohvalili so nas, ker zelo dobro izkoriščamo prostor, ki ga imamo. Začutili so, da smo vrtec s srcem. 

Beri naprej

Naj športni vrtec smo

Tretje leto zapovrstjo smo razglašeni za naj športni vrtec v Sloveniji. Priznanje nam je podelilo pristojno ministrstvo. 

Teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti zaključujemo z dobrimi občutki, saj smo doživeli veliko in utrdili dobro prakso hoje, vožnje s kolesi in javnimi prevozi. Pri najmlajših se začne in njim ni problem, odrasli pa imamo še izziv spremeniti navade. 

Beri naprej

Krtek ima pitnik

Krtkovo igrišče je bogatejše za neprecenljiv vir sveže vode. S tem bo naše bivanje na prostem še bolj zdravo in brezskrbno.

Beri naprej

Andersenovo hribolazenje 2019

Andersenova pohodna reprezentanca je osvojila Planino nad Vrhniko. Načrtovani Triglav vremensko ni bil dosegljiv, a smo mu našli odlično zamenjavo, kjer smo lahko izživeli pohodne ambicije in se ob tem zabavali. S tem ohranjamo tradicijo pohodništva, ter spodbujamo ostale k aktivnemu preživljanju prostega časa. Sklep: še bomo hodili. 

Beri naprej

Poletne dogodivščine

Poletje nas navdihuje. Poletje nam nudi možnosti, ki jih drugi letni časi ne omogočajo. Poletje je čas novih poznanstev in posebnih izkušenj.

Beri naprej