Aktualne informacije

Teden kitajske kulture

 Že vrsto let imamo v oddelkih vrtca kitajsko učiteljico, ki s kitajsko kulturo obogati naš program. Pojemo, plešemo, štejemo in pišemo po kitajsko. V tem tednu imamo pa še poseben teden, ko raziskujemo tuje dežele.

Beri naprej

Otroci v zimski idili Logarske

 Otroci enote Andersen so z vzgojiteljico Patricijo v idiličnem okolju Logarske doline. Pet dni od doma obeta vesele dogodivščine.

Beri naprej

Prešeren prihaja na obisk k Andersenu

 Beremo Prešernove Poezije, poslušamo himno in ga hodimo gledat na Prešernov trg. K Andersenu je prišel Prešeren.

Beri naprej

Snežne radosti

 Sneg nas je razveselil. Ko bi vi vedeli kaj vse mi radi počnemo na snegu, s snegom, pod snegom, po snegu... Vragolij bo še veliko, zato si želimo, da sneg ostane do konca zime.

Beri naprej

Kuharske delavnice

 Naše kuharice so pridobile nova znanja. Glede na zagnanost in odličnost izvedbe bodo novosti kmalu vidne tudi na jedilniku.

Beri naprej

Otroci so v Gozdu Martuljku

 Prvi letošnji popotniki, polni pričakovanj in energije, so že prispeli na zimovanje v Gozd Martuljek. Sonce je, snega bo pa za naše smučke tudi dovolj. Tokrat sta na Gorenjskem skupini iz Lastovice in Marjetice.

Beri naprej

Strokovni obisk

Strokovne delavke vrtca pri šoli Kuteževo, iz bližine Ilirske Bistrice, smo gostili na sobotno dopoldne. Poleg ogleda enote Andersen smo jim razložili naše prednostne naloge, posebnosti, ponose in programe. Gostje so odšle polne dobrih vtisov, dobile so potrditev lastne dobre prakse in ideje za novosti v njihovem vrtcu. Zavezali smo se nadaljnjemu sodelovanju, saj smo mnenja, da je sodelovanja med slovenskimi vrtci premalo.

Beri naprej

Sneguljčica in 7 palčkov za sklad

Andersenove igralke in njihove pomočnice so z uprizoritvijo predstave vnesle radost v srca gledalcev in z njihovo pomočjo napolnile sklad za dobrih 1.400 evrov. Hvala ekipi, hvala gledalcem, skupaj zmoremo vse.  

Beri naprej