Aktualne informacije

50 let Andersenovo ime

Na današnji dan pred 50 leti smo dobili ime po Hansu Christianu Andersenu. Na ta dan se je otvorila enota Andersen. Župan Kopenhagna na Danskem, nam je ob otvoritvi želel, da "upa, da bo ta prvi namensko grajeni objekt za predšolske otroke, vreden Andersenovega imena". 50 let kasneje vemo, da smo vredni imena in živimo pozitivne vrednote za otroke in odrasle.  

ŠOLA ZA STARŠE

Vabljeni na ŠOLO ZA STARŠE, ki bo v torek, 23.10.2018, ob 17.uri, v telovadnici enote Marjetica (Bitenčeva 4). Z nami bo psihologinja Lea Beznik, s katero se bomo pogovarjali o vsakdanjih izzivih pri vzgoji naših otrok (postavljanje meja, doslednost, spodbujanje samostojnosti,...). Za brezplačno varstvo vaših malčkov bo poskrbljeno v bližnji igralnici (če nimate zagotovljenega varstva).

Srečanje je za vas brezplačno.

Združeni 2. novembra

Ker pričakujemo bistveno manj prisotnih otrok bomo v petek, 2. novembra, poslovali le v enoti Andersen. To pomeni, da otroci ostalih enot gostujejo v igralnicah te enote. V ponedeljek, 5. 11., bodo ponovno poslovale vse enote. Starše prosimo, da v aplikaciji WEB vrtec označite odsotnost otroka, če bo 2.11. doma.

Obisk iz EU

  Obiskali so nas projektni partnerji iz Danske, Nemčije, Belgije in Nizozemske, s katerimi raziskujemo poti do kvalitetne socialne vključenosti. Opazovali so naše delo in ugotovili, da smo dejansko vrtec s srcem in odlično prakso.

Beri naprej

Fundacija za otroke

 Fundacija za otroke Vrtca Andersen je letos s strani podpornikov, ki ji namenjajo del dohodnine, nabrala preko 5.100 €. Z zbranim denarjem bomo lahko pomagali družinam, da se bodo otroci udeležili bivanj v naravi in ostalih nadstandardnih dejavnosti. V imenu otrok iskrena hvala za vsak evro.

Andersen = EKO VRTEC

 Odslej bo pri nas plapolala tudi zelena zastava, kot dokaz, da smo trajnostno naravnani in sposobni iz leta v leto nadgrajevati lastno ekološko prakso. Postali smo EKO VRTEC!

Beri naprej

Naj ŠPORTNI vrtec smo!

Na razpisu ministrstva smo dokazali, da smo eden izmed najbolj športnih vrtcev v Sloveniji in zdaj nosimo titulo NAJ ŠPORTNI VRTEC. Naši gibalnih dejavnosti ni konca in prislužili smo si tudi denarno nagrado, ki jo bomo namenili športni opremi, da bomo še lažje gibali.

Beri naprej