Koledar

April 2019

Prvi april

(Ponedeljek)

Ker je smeh resnično pol zdravja, vas spodbujamo, da na današnji dan nekoga vsaj malo nahecate. Smejanje v družbi ima dvojni učinek.

Andersenov rojstni dan

(Torek)

Na današnji dan se je leta 1805 rodil Hans Christian Andersen in s ponosom vsako leto obeležujemo njegov dan. Njemu v čast in nam v spodbudo se na ta dan začenjajo Andersenovi dnevi, ki tečejo vse do konca aprila. Veliko bo lepega, veliko posebnega in predvsem veliko druženja.

Na današnji dan bo vrtec dobil nov logotip. Po 24 letih in vseh spremembah teh let je čas, da se posodobi tudi zunanji znak našega vrtca, ki bo simboliziral tisto kar v resnici smo. Smo vrtec s srcem v več pomenih te besedne zveze.

ŠOLA ZA STARŠE

(Torek)

Srečanje z naslovom "TEHNIKE ZA POMOČ OTROKU V STRESNIH SITUACIJAH" bo vodila defektologinja in terapevtka Darja Taisa Cerkvenik. Pogovarjali se bomo o tem, kako pomagati otroku v stiski in ga pri tem kot odrasli olajšati težkih občutkov. Ob 17.30 uri se dobimo v telovadnici enote Marjetica (telovadnica). Organizirano bo brezplačno varstvo otrok (bližnja igralnica).

Andersenovi na Istrskem maratonu

(Nedelja)

Andersenova tekaška ekipa bo tekla ob obali. Okoli Portoroža bo topotalo od hitrih nog in Andersenovi ne bomo manjkali. Pridite na obalo navijat za nas. Vsak navijač nam da posebna krila.

Andersenove igre

(Četrtek)

V Andersenovem mesecu se v Marjetici obeta igrivo popoldne za vse družine vseh enot. Mamice in očki boste z otroki potovali od izziva do izziva in doživeli popoldne, ko bosta ključna povezanost in sodelovanje. Zabavno bo, zato le pridite ob 16:30 na urico igre z otroki.

Andersenovo druženje

(Petek)

V Andersenovem mesecu se tradicionalno družimo, saj smo tako in drugače povezani.

Starejši od 4. let gremo letos na ekskluzivno doživetje v Slovensko filharmonijo, kjer bomo doživeli "Grdega račka" z več čuti kot ponavadi. Mlajši se bomo družili v Lastovici, kjer nas tradicionalno čaka zabavno presenečenje.

Velikonočni ponedeljek

(Ponedeljek)

Na današnji dan je praznik, zato ostajamo doma. Jutri se vidimo!

Dan boja proti okupatorju

(Sobota)

Četudi je praznik ni dodaten prost dan. Smo pa doma in upamo, da ste v dobri družbi oziroma izkoriščate dan za stvari, ki so vredne. Vrednote niso samoumevne. Živeti jih je treba.