Fundacija za otroke vrtca Hansa Christiana Andersena

Draveljska 46, 1000 Ljubljana

Transakcijski račun: IBAN SI56 0201 3025 9666 491

Davčna številka: SI 25422391

Hrast je močno drevo. Odličnost mu dajejo trden les, mogočna krošnja in odločne korenine. Potrpežljivo kljubuje zimi in mrazu in ponosno sega soncu v pozdrav. Ko pa ga prebudi pomlad, se vejice razživijo v mladih poganjkih. Nežni listi se razvijajo v objemu življenja. In tudi zadnje vlakno odmrlega lesa v trdem lubju slavi sporočilo, ki ga nosijo.

Poslednje sanje starega hrasta, H. C. Andersen

Peter Ribarič, predsednikSpoštovani,

Vrtec Hansa Christiana Andersena ima dolgoletno tradicijo izjemnega sodelovanja s starši. Sodelovanje smo še okrepili z ustanovitvijo Fundacije za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena. Več o njenem nastanku ...

Fundacija dopolnjuje poslanstvo vrtčevega sklada, zaradi svoje pravne oblike pa omogoča tudi druge načine pridobivanja sredstev (npr. namenitev 0,5% dohodnine). Fundacija je usmerjena v zbiranje finančnih sredstev za podporo izvajanja programa sklada vrtca. Skrbela bo za svojo promocijo  in pridobivanje čim večjega števila podpornikov.

 V imenu ustanoviteljev in prve uprave fundacije vas vljudno vabim, da skupaj damo lepo popotnico otrokom v življenje, omogočimo jim skupna nepozabna doživetja in brezskrbnost.

Postanite  tudi vi del nečesa lepega!

Peter Ribarič, predsednik fundacije

Postanite podpornik fundacije

Števec podpornikov: 413

(v letu 2015 smo pridobili 101 podpornika)

Posameznik ali pravna oseba postane podpornik fundacije s podpisom pristopne izjave. Fizična oseba, ki postane podpornik fundacije odda izjavo o namenitvi 0,5 % dohodnine fundaciji oziroma donira 20 € v koledarskem letu. Pravna oseba donira znesek vsaj 150 € letno.

Pristopno izjavo in davčni obrazec (oba obrazca!) pošljete ali oddate na naslov fundacije (Draveljska 46, Lj.) ali Vrtca H. C. Andersena (Rašiška 7, Lj.).

V primeru donacije le to nakažete na račun  IBAN SI56 0201 3025 9666 491 .

DURS je že posodobil seznam upravičencev dela dohodnine, tako da je mogoče postati podpornik preko enostavnega postopka e-davkov na naslovu https://edavki.durs.si/  Kratek opis postopka: ->Vstop za registrirane uporabnike-> meni Podatki o zavezancu  -> meni Namenitev dela dohodnine -> povezava Namenitev dela dohodnine  -> davčna številka upravičenca: 25422391  -> odstotek (%) po želji, npr: 0.5  -> Oddaj vlogo

Rokovnik 2016

Tudi letos smo v Fundaciji Andersen pripravili rokovnik za leto, ki prihaja. Rokovnik 2016 je obarvan s tematiko praznikov, ki smo jih v vrtcu praznovali v letih 2013-2015. Fotografije v rokovniku so nastale v okviru mednarodnega projekta Comenius partnerstva »We are celebrating with nature« in so delo otrok ter delavcev vrtca Hansa Christiana Andersena v Ljubljani.

Cena rokovnika je 8 evrov.    En izvod rokovnika pa v zahvalo prejmete vsi, ki boste vaši vzgojiteljici oddali podpisano pisno Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije Fundaciji za otroke vrtca H.C. Andersena.

Rokovnik lahko kupite pri strokovnih delavkah, v tajništvu ali ga naročite na 01/5838211 ali na  vrtec.andersen1@guest.arnes.si .

Fundacija na 13. Živ Žavu

Fundacija je z akcijo Knjiga 3 +, ki je potekala na 13. Živ Žavu, ponovno uspela zbrati denar za otroke Vrtca Andersen. Zahvaljujemo se vsem tistim, ki ste darovali knjige, saj smo s skupnimi močmi Fundacijo obogatili za dobrih 400 €.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fundacija ponovno na Živ Žavu

Fundacija se bo predstavila na 12. Živ Žavu in okrepila svoj obstoj z novimi podporniki. Hkrati bomo z akcijo Knjiga 3+ pomagali otrokom. To bo priložnost za srečanje zvestih podpornikov iz ustanovnega leta. Vabljeni pod hrast prijateljstva na igrišče Marjetice.

Knjiga 3+

Pozivamo vas, da nam pomagate pri akciji Knjiga 3+, ki je lansko leto uspešno začela dobrodelno pot Fundacije. V svoj oddelek prinesite rabljeno knjigo, mi pa jo bomo prodali za 3 ali več evrov na stojnici 12. Živ Žava. Celoten izkupiček prodaje bomo porabili za pomoč Andersenovim otrokom.

Fundacija se predstavi na Živ Žavu

Dragi prijatelji Andersenovega vrtca,

hrast na igrišču, simbol našega prijateljstva, je res že lepo ozelenel. Vabim vas v njegovi bližino v soboto, 26. maja 2012, ko bo tam tradicionalni, 11. Andersenov Živ Žav.

Fundacija za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena bo imela svoj kotiček in lahko se boste evidentirali kot njen podpornik.

Veselili smo se srečanja dan prej, ob bivšem dnevu mladosti, vendar ga moramo žal prestaviti na jesen, zaradi neodložljive odsotnosti  predsednika Fundacije.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

Tatjana Prešern

Knjiga 3 +

Knjiga 3 + je prva akcija Fundacije v sodelovanju z Vrtcem Andersen, ki se je zaključila na 11. Živ Žavu, 26. maja 2012. S prodajo knjig, po 3 eure ali več, smo začeli nabirati sredstva za fundacijo.

Akcija je bila izjemno uspešna, saj smo s prodajo podarjenih knjig fundacijo obogatili za dobrih 750 €.

Želimo si, da bi vsak otrok, ob Andersenovem rojstnem dnevu in mednarodnem dnevu knjig za otroke, fundaciji podaril eno rabljeno knjigo.

Novinarska konferenca, 2. 4. 2012

novinarska konferenca 2012

Ni naklučje, da smo prvo novinarsko konferenco fundacije organizirali na obletnico rojstva pravljičarja Hansa Christiana Andersena, saj fundacija nadgrajuje uspešno sodelovanje vrtca in njegovih prijateljev, ki je usmerjeno v izboljševanje kakovosti bivanja otrok v vrtcu.

 

 

 

 

 

Ustanovitelji fundacije in predstavnice vrtca

Ustanovna seja fundacije, 9. 11. 2011

Ustanovili smo Fundacijo za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena, kar je plod pozitivnega mreženja v našem vrtcu. To je prva tovrstna fundacija v slovenskem prostoru. Pobudniki in ustanovitelji so starši naših sedanjih in nekdanjih otrok ter ravnateljica vrtca - Tatjana Prešern, Peter Ribarič, Franci Smrdel in Bogo Seme.

Uradno podpisovanje ustanovne listine Fundacije za otroke Vrtca H.C. Andersena pod budnim očesom notarja g. Petra Mezeta.