Fundacija za otroke vrtca Hansa Christiana Andersena

Draveljska 46, 1000 Ljubljana

Transakcijski račun: IBAN SI56 0201 3025 9666 491

Davčna številka: SI 25422391

Hrast je močno drevo. Odličnost mu dajejo trden les, mogočna krošnja in odločne korenine. Potrpežljivo kljubuje zimi in mrazu in ponosno sega soncu v pozdrav. Ko pa ga prebudi pomlad, se vejice razživijo v mladih poganjkih. Nežni listi se razvijajo v objemu življenja. In tudi zadnje vlakno odmrlega lesa v trdem lubju slavi sporočilo, ki ga nosijo.

Poslednje sanje starega hrasta, H. C. Andersen

Peter Ribarič, predsednikSpoštovani,

Vrtec Hansa Christiana Andersena ima dolgoletno tradicijo izjemnega sodelovanja s starši. Sodelovanje smo še okrepili z ustanovitvijo Fundacije za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena. Več o njenem nastanku ...

Fundacija dopolnjuje poslanstvo vrtčevega sklada, zaradi svoje pravne oblike pa omogoča tudi druge načine pridobivanja sredstev (npr. namenitev 0,5% dohodnine). Fundacija je usmerjena v zbiranje finančnih sredstev za podporo izvajanja programa sklada vrtca. Skrbela bo za svojo promocijo  in pridobivanje čim večjega števila podpornikov.

 V imenu ustanoviteljev in prve uprave fundacije vas vljudno vabim, da skupaj damo lepo popotnico otrokom v življenje, omogočimo jim skupna nepozabna doživetja in brezskrbnost.

Postanite  tudi vi del nečesa lepega!

Peter Ribarič, predsednik fundacije

Rokovnik 2015

Tudi letos smo v fundaciji pripravili rokovnik za leto, ki prihaja. Rokovnik 2015 je opremljen z likovnimi deli otrok in delavcev vrtca na temo Emone 2000. Cena rokovnika je 8 evrov. Poleg rokovnikov lahko kupite tudi beležnice preteklih let. Uradno povabilo k nakupu.

Rokovnike in beležnice lahko kupite v tajništvu vrtca - vrtec.andersen@guest.arnes.si ali jih naročite pri vaši vzgojiteljici.

Ne pozabite! Z nakupom boste prispevali k enakim možnostim vseh otrok vrtca. 

 

Postanite podpornik fundacije

PODPORNIKI FUNDACIJE

Števec podpornikov: 307

Posameznik ali pravna oseba postane podpornik fundacije s podpisom pristopne izjave. Fizična oseba, ki postane podpornik fundacije odda izjavo o namenitvi 0,5 % dohodnine fundaciji oziroma donira 20 € v koledarskem letu. Pravna oseba donira znesek vsaj 150 € letno.

Pristopno izjavo in davčni obrazec (oba obrazca!) pošljete ali oddate na naslov fundacije (Draveljska 46, Lj.) ali Vrtca H. C. Andersena (Rašiška 7, Lj.).

V primeru donacije le to nakažete na račun  IBAN SI56 0201 3025 9666 491 .

DURS je že posodobil seznam upravičencev dela dohodnine, tako da je mogoče postati podpornik preko enostavnega postopka e-davkov na naslovu https://edavki.durs.si/  Kratek opis postopka: ->Vstop za registrirane uporabnike-> meni Podatki o zavezancu  -> meni Namenitev dela dohodnine -> povezava Namenitev dela dohodnine  -> davčna številka upravičenca: 25422391  -> odstotek (%) po želji, npr: 0.5  -> Oddaj vlogo

Jesenski pozdrav

Dragi prijatelji vrtca Hansa Christiana Andersena, 

v petek, 19.9. smo prejeli drugo nakazilo DURS-a v višini 3.758,73€ donacij iz dohodnine za leto 2013. Prejeli smo za 50% več donacij kot lansko leto. Iskrena hvala za vašo podporo in donacijo. 

Sredstva bomo namenili za podporo projektom, ki jih boste predlagali  starši in strokovne delavke našega vrtca.   

Tudi letos smo natisnili rokovnik, v želji, da bi jih prijatelji vrtca lahko kupili zase in za darila. Rokovnike boste lahko kupili v vaši enoti od 3. novembra dalje. Vsa zbrana sredstva so namenjena podpori razvoja naših otrok. 

Lep jesenski pozdrav,

Peter Ribarič, predsednik fundacije

Fundacija na 13. Živ Žavu

Fundacija je z akcijo Knjiga 3 +, ki je potekala na 13. Živ Žavu, ponovno uspela zbrati denar za otroke Vrtca Andersen. Zahvaljujemo se vsem tistim, ki ste darovali knjige, saj smo s skupnimi močmi Fundacijo obogatili za dobrih 400 €.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fundacija ponovno na Živ Žavu

Fundacija se bo predstavila na 12. Živ Žavu in okrepila svoj obstoj z novimi podporniki. Hkrati bomo z akcijo Knjiga 3+ pomagali otrokom. To bo priložnost za srečanje zvestih podpornikov iz ustanovnega leta. Vabljeni pod hrast prijateljstva na igrišče Marjetice.

Knjiga 3+

Pozivamo vas, da nam pomagate pri akciji Knjiga 3+, ki je lansko leto uspešno začela dobrodelno pot Fundacije. V svoj oddelek prinesite rabljeno knjigo, mi pa jo bomo prodali za 3 ali več evrov na stojnici 12. Živ Žava. Celoten izkupiček prodaje bomo porabili za pomoč Andersenovim otrokom.

Fundacija se predstavi na Živ Žavu

Dragi prijatelji Andersenovega vrtca,

hrast na igrišču, simbol našega prijateljstva, je res že lepo ozelenel. Vabim vas v njegovi bližino v soboto, 26. maja 2012, ko bo tam tradicionalni, 11. Andersenov Živ Žav.

Fundacija za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena bo imela svoj kotiček in lahko se boste evidentirali kot njen podpornik.

Veselili smo se srečanja dan prej, ob bivšem dnevu mladosti, vendar ga moramo žal prestaviti na jesen, zaradi neodložljive odsotnosti  predsednika Fundacije.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

Tatjana Prešern

Knjiga 3 +

Knjiga 3 + je prva akcija Fundacije v sodelovanju z Vrtcem Andersen, ki se je zaključila na 11. Živ Žavu, 26. maja 2012. S prodajo knjig, po 3 eure ali več, smo začeli nabirati sredstva za fundacijo.

Akcija je bila izjemno uspešna, saj smo s prodajo podarjenih knjig fundacijo obogatili za dobrih 750 €.

Želimo si, da bi vsak otrok, ob Andersenovem rojstnem dnevu in mednarodnem dnevu knjig za otroke, fundaciji podaril eno rabljeno knjigo.

Novinarska konferenca, 2. 4. 2012

novinarska konferenca 2012

Ni naklučje, da smo prvo novinarsko konferenco fundacije organizirali na obletnico rojstva pravljičarja Hansa Christiana Andersena, saj fundacija nadgrajuje uspešno sodelovanje vrtca in njegovih prijateljev, ki je usmerjeno v izboljševanje kakovosti bivanja otrok v vrtcu.

 

 

 

 

 

Ustanovitelji fundacije in predstavnice vrtca

Ustanovna seja fundacije, 9. 11. 2011

Ustanovili smo Fundacijo za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena, kar je plod pozitivnega mreženja v našem vrtcu. To je prva tovrstna fundacija v slovenskem prostoru. Pobudniki in ustanovitelji so starši naših sedanjih in nekdanjih otrok ter ravnateljica vrtca - Tatjana Prešern, Peter Ribarič, Franci Smrdel in Bogo Seme.

Uradno podpisovanje ustanovne listine Fundacije za otroke Vrtca H.C. Andersena pod budnim očesom notarja g. Petra Mezeta.