Fundacija za otroke vrtca Hansa Christiana Andersena

Draveljska 46, 1000 Ljubljana

Transakcijski račun: IBAN SI56 0201 3025 9666 491

Davčna številka: SI 25422391

Hrast je močno drevo. Odličnost mu dajejo trden les, mogočna krošnja in odločne korenine. Potrpežljivo kljubuje zimi in mrazu in ponosno sega soncu v pozdrav. Ko pa ga prebudi pomlad, se vejice razživijo v mladih poganjkih. Nežni listi se razvijajo v objemu življenja. In tudi zadnje vlakno odmrlega lesa v trdem lubju slavi sporočilo, ki ga nosijo.

Poslednje sanje starega hrasta, H. C. Andersen

Spoštovani,

Vrtec Hansa Christiana Andersena ima dolgoletno tradicijo izjemnega sodelovanja s starši. Sodelovanje smo še okrepili z ustanovitvijo Fundacije za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena. Več o njenem nastanku ...

Fundacija dopolnjuje poslanstvo vrtčevega sklada, zaradi svoje pravne oblike pa omogoča tudi druge načine pridobivanja sredstev (npr. namenitev 0,5% dohodnine). Fundacija je usmerjena v zbiranje finančnih sredstev za podporo izvajanja programa sklada vrtca. Skrbela bo za svojo promocijo  in pridobivanje čim večjega števila podpornikov.

 V imenu ustanoviteljev in prve uprave fundacije vas vljudno vabim, da skupaj damo lepo popotnico otrokom v življenje, omogočimo jim skupna nepozabna doživetja in brezskrbnost.

Postanite  tudi vi del nečesa lepega!

Peter Ribarič, predsednik fundacije

Postanite podpornik fundacije

Posameznik ali pravna oseba postane podpornik fundacije s podpisom pristopne izjave. Fizična oseba, ki postane podpornik fundacije odda izjavo o namenitvi 0,5 % dohodnine fundaciji oziroma donira 20 € v koledarskem letu. Pravna oseba donira znesek vsaj 150 € letno.

Pristopno izjavo in davčni obrazec (oba obrazca!) pošljete ali oddate na naslov fundacije (Draveljska 46, Lj.) ali Vrtca H. C. Andersena (Rašiška 7, Lj.).

V primeru donacije le to nakažete na račun  IBAN SI56 0201 3025 9666 491 .

DURS je že posodobil seznam upravičencev dela dohodnine, tako da je mogoče postati podpornik preko enostavnega postopka e-davkov na naslovu https://edavki.durs.si/  Kratek opis postopka: ->Vstop za registrirane uporabnike-> meni Podatki o zavezancu  -> meni Namenitev dela dohodnine -> povezava Namenitev dela dohodnine  -> davčna številka upravičenca: 25422391  -> odstotek (%) po želji, npr: 0.5  -> Oddaj vlogo

Hvala za podporo

 Fundacija za otroke Vrtca Andersen je letos s strani podpornikov, ki ji namenjajo del dohodnine, nabrala 5.154 €.

Z zbranim denarjem bomo lahko pomagali družinam, da se bodo otroci udeležili bivanj v naravi in ostalih nadstandardnih dejavnosti. V imenu otrok iskrena hvala za vsak evro.

Fundacija se vsako leto predstavi na Živ Žavu

Dragi prijatelji Andersenovega vrtca,

hrast na igrišču enote Marjetica je simbol našega prijateljstva. Vsako leto vas vabimo v njegovo senco, ko poteka tradicionalni Andersenov Živ Žav.

Fundacija za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena ima pod hrastom svoj kotiček in lahko se evidentirate kot njen podpornik.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

Tatjana Prešern

Novinarska konferenca, 2. 4. 2012

novinarska konferenca 2012

Ni naklučje, da smo prvo novinarsko konferenco fundacije organizirali na obletnico rojstva pravljičarja Hansa Christiana Andersena, saj fundacija nadgrajuje uspešno sodelovanje vrtca in njegovih prijateljev, ki je usmerjeno v izboljševanje kakovosti bivanja otrok v vrtcu.

 

Ustanovitelji fundacije in predstavnice vrtca

Ustanovna seja fundacije, 9. 11. 2011

Ustanovili smo Fundacijo za otroke Vrtca Hansa Christiana Andersena, kar je plod pozitivnega mreženja v našem vrtcu. To je prva tovrstna fundacija v slovenskem prostoru. Pobudniki in ustanovitelji so starši naših sedanjih in nekdanjih otrok ter ravnateljica vrtca - Tatjana Prešern, Peter Ribarič, Franci Smrdel in Bogo Seme.

Uradno podpisovanje ustanovne listine Fundacije za otroke Vrtca H.C. Andersena pod budnim očesom notarja g. Petra Mezeta.