Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Otroci na Planini pri Jezeru in kmetiji v Logarski dolini

 Skupini Bojane/Ines in Katarine/Barbare sta se javili iz zelenih planin, skupina Kristine/Irene pa iz zelenih dolin. Krasno jim je.

Beri naprej

Fantastičen Živ Žav

 Andersenova prostovoljna ekipa delavcev in staršev je pripravila fantastičen 18. Živ Žav. Na stotine obiskovalcev, pestri nastopi na odru, zanimivosti v kotičku in posebna doživetja za otroke in odrasle so stkala dogodek, ki mu ni para. 4998,89 € smo nabrali za sklad Vrtca Andersen, ki pomaga družinam, da imajo otroci lepa otroštva in otroci pestre predšolske izkušnje. Več utrinkov iz Živ Žava je tu.

Čofotamo tudi v Šiški

 Ko bi vi vedeli kako lepo se imamo v bazenu. Vsak dan čofotanje in učenje veščin, da bomo enkrat plavali.

Beri naprej

Palčica na morju

 Otroci Palčice so odpotovali na morje, da se naužijejo morskih radosti. Ta teden jim je vreme naklonjeno.

Beri naprej

Otroci so na morju 5 dni

Otroci so že javili, da so pripotovali v Špadiće. Tokrat bo 5 dni na morju rekordno število otrok in že javljajo, da se imajo kljub dežju prav super. Posijalo je, in še bo, tudi sonce.

Beri naprej

Centralni čakalni seznam

Z dnem 17. 5. 2019 čakalna lista po vrtcih ni več veljavna. Nesprejeti otroci so se združili na centralni čakalni seznam - CČS. Za več informacij se obrnite na spletno stran:  https://www.ljubljana.si/sl/mestna-obcina/