Če smo se v septembru navajali in ogrevali, je oktober tu za akcijo. Skladni smo z naravo, saj je jesen plodovita in barvita. Takšni bomo tudi mi. Veliko bomo na terenu, še več reči bomo počeli v igralnicah. Ker se otroci in odrasli dobro počutimo se dogajajo male in velike čarovnije, doživetja so polna čustev in cel kup je priložnosti za razvoj.

V vrtec bomo povabili naše babice in dedke. Oni bi naredili vse za nas, pa jim bomo še mi pripravili gibalno dopoldne, da jim popestrimo vsakdanjik. Za starše pripravljamo šolo za starše, saj je težko razumeti zapleten svet otroštva. Andersenovi se bomo poslovili od letošnjih upokojenk, ki so preko 40 let krojile, zdaj že zgodovino, našega vrtca. Tudi zaradi njih je naš vrtec obsijan s srečno zvezdo. Da bo vse lepo in prav bomo sklicali še svet staršev in svet vrtca. Sicer formalna organa vrtca, vendar enako srčna kot smo vsak dan, saj je poglavitni cilj vseh udeleženih prav dobrobit otrok in gradnja odlične znamke Vrtca Andersen. Na koncu meseca pa končno pridejo prve počitnice, ko se kljub vsemu svet malce počasneje vrti. Takrat bomo Andersenovi šibali po Ljubljani, na maratonu, ki povezuje in nam ohranja zdravje.

Pestro bo, a tega se mali in veliki Andersenovi neizmerno veselimo, saj se v akciji počutimo kot riba v vodi. Vabljeni, da ste tako ali drugače del Andersenovih dogodivščin. Nenazadnje se oktober rima na dober. 

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

ŠOLA ZA STARŠE

Vabljeni na ŠOLO ZA STARŠE, ki bo v torek, 15.10.2019, ob 17.30 uri, v telovadnici enote Marjetica (Bitenčeva 4). Z nami bo terapevtka in defektologinja Darja Taisa Cerkvenik, s katero se bomo pogovarjali o žalovanju otrok. Za brezplačno varstvo otrok bo poskrbljeno v bližnji igralnici.

Obiskali smo Kekca

Srečali smo Kekca, pregnali Bedanca in se posladkali pri teti Pehti. Bedanc je zbežal na Špik, mi smo pa nahecali naše vzgojiteljice. Bilo je nepozabno, četudi nas je bilo malo strah. 

Beri naprej

Čehinje na strokovnem obisku

Na dvodnevni strokovni ogled in posvet je prišla ekipa čeških ravnateljic in vodij vrtcev. Opazili so sproščenost in svobodo otrok v našem vrtcu, njihovo samostojnost in naš pristen odnos do otrok. Pohvalili so nas, ker zelo dobro izkoriščamo prostor, ki ga imamo. Začutili so, da smo vrtec s srcem. 

Beri naprej

Naj športni vrtec smo

Tretje leto zapovrstjo smo razglašeni za naj športni vrtec v Sloveniji. Priznanje nam je podelilo pristojno ministrstvo. 

Teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti zaključujemo z dobrimi občutki, saj smo doživeli veliko in utrdili dobro prakso hoje, vožnje s kolesi in javnimi prevozi. Pri najmlajših se začne in njim ni problem, odrasli pa imamo še izziv spremeniti navade. 

Beri naprej

Krtek ima pitnik

Krtkovo igrišče je bogatejše za neprecenljiv vir sveže vode. S tem bo naše bivanje na prostem še bolj zdravo in brezskrbno.

Beri naprej