Andersenove srčne novičke

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

ŠOLA ZA STARŠE

Vabljeni na ŠOLO ZA STARŠE, ki bo v torek, 20.11.2018, ob 17.uri, v telovadnici enote Marjetica. Z nami bo psihologinja Lea Beznik. Naslov srečanja je KAKO POMAGATI OTROKU DO SAMOZAVESTI? Za brezplačno varstvo otrok bo poskrbljeno v bližnji igralnici.

Praznovanje 3 enot

 Otroci, starši, zaposleni in tako ali drugače Andersenovi, smo se družili na rojstnodnevnih srečanjih v enotah Andersen, Polžek in Krtek. Jubileji so nas povezali.

Beri naprej

Atelje imamo!

Glavno darilo za 50 let enote Andersen je pravi pravcati atelje. Prostor, kjer se bo iskrilo od ustvarjalnosti in kjer bodo rasli bodoči umetniki smo uredili v atriju enote Andersen. Stalni atelje bo kmalu na voljo vsem enotam za ustvarjanje in umirjanje.

Beri naprej

Andersenovi na maratonu

 Andersenovi se ne damo in smo kljub slabi vremenski napovedi prišli na štart Ljubljanskega maratona. Dež je ponehal in leteli smo po trasi z nasmehi na obrazu. Hvala vsem navijačem za spodbude.

Beri naprej

10 polžjih let

 Polžek je prilezel do 10 let. Počasi iz dneva v dan, kot se za polžke spodobi, praznujejo prvo okroglo obletnico.

Beri naprej

50 let enote Andersen

 19. 10. 1968 so v Ljubljani odprli prvi namensko grajen objekt za predšolske otroke. To je naša enota Andersen, ki že 50 let skrbi, da je otrokom toplo, varno in lepo. Otroci in odrasli smo rajali na njen račun.

Beri naprej

10 polžjih let
Krtek ima 10 let
Teden otroka
Obisk iz EU
Fundacija za otroke
Množični tek