Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Teden kitajske kulture

 Že vrsto let imamo v oddelkih vrtca kitajsko učiteljico, ki s kitajsko kulturo obogati naš program. Pojemo, plešemo, štejemo in pišemo po kitajsko. V tem tednu imamo pa še poseben teden, ko raziskujemo tuje dežele.

Beri naprej

Vloga za sprejem v vrtec 2019/20

Vlogo za sprejem vašega otroka v naš vrtec lahko že oddate na novem obrazcu - VLOGA ZA VPIS V VRTEC 2019/20. Vloge sprejemamo do 15. marca za naslednje vrtčevo leto. Več informacij vsebuje Odlok o sprejemu v vrtec, oziroma nas pokličite na 01/5838211 ali pišite na vrtec.andersen@guest.arnes.si . Uradne ure imamo vsak dan od 7. do 15. ure, ter ob sredah do 17. ure.  

Otroci v zimski idili Logarske

 Otroci enote Andersen so z vzgojiteljico Patricijo v idiličnem okolju Logarske doline. Pet dni od doma obeta vesele dogodivščine.

Beri naprej

Prešeren prihaja na obisk k Andersenu

 Beremo Prešernove Poezije, poslušamo himno in ga hodimo gledat na Prešernov trg. K Andersenu je prišel Prešeren.

Beri naprej

Snežne radosti

 Sneg nas je razveselil. Ko bi vi vedeli kaj vse mi radi počnemo na snegu, s snegom, pod snegom, po snegu... Vragolij bo še veliko, zato si želimo, da sneg ostane do konca zime.

Beri naprej

Kuharske delavnice

 Naše kuharice so pridobile nova znanja. Glede na zagnanost in odličnost izvedbe bodo novosti kmalu vidne tudi na jedilniku.

Beri naprej