December prinaša čarobnosti, radodaren je z njimi in usedejo se nam v srca, če so le ta odprta. Čarobni prah se bo popršil po naših enotah že v noči iz ponedeljka na torek, da bomo v torek vzdihovali od presenečenj nad ustvarjalnostjo naših deklet in Bora. Ta zunanja podoba je pomembnejša kot se zdi, saj obudi spomine na prijetne trenutke, spodbudi nasmehe, dobro voljo in željo po družabnosti. Ravno druženja, spominjanja preteklih dogodivščin in načrtovanje prihodnjih dni so tisti, ki naredijo december poseben in nepozaben. V vrtcu bomo ustvarjali priložnosti za prijetna druženja.

V letošnjem decembru si želim, da Andersenovi naredimo posebno akcijo. Dajmo vsak dan poskrbeti za prijazne stike z otroki, sosedi, prijatelji, sorodniki ali čisto novimi, neznanimi ljudmi. Vsak dan naredimo kljukico za opravljena krajša ali daljša druženja z ljudmi, ki so nam iz nekega razloga pomembni ali pa bi jih radi spoznali. Neznancem lahko s prijazno gesto polepšamo cel dan. Ni tako težko kot se sliši. Na primer, vsakdo od nas kdaj pomisli na nekoga, a ne naredi poteze. Vse ostane le pri zamisli, da bi bilo fino, če bi se slišali ali videli z nekom. Vendar bodimo letos drugačni. Vzemimo telefon, stopimo do osebe in si namenimo vsaj kratek, še bolje je pa daljši, čas pozornosti, zanimanja, obujanja spominov ali načrtovanja leta 19. Vsi bomo bogatejši, dali bomo in dobili.

Ne vem kako bi si zapakirali "dobre odnose" v darilca pod letošnjo smrekico? Verjamem, da bo vsakdo od nas našel način. Topel odnos je namreč tisti, ki v življenju največ pomeni in le ta je tisti, ki nas lahko osreči. Vse drugo je le potrošni material.    

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Razprodana predstava Sneguljčica in sedem palčkov

V torek, 18. decembra, bo Andersenov gledališki ansambel ob 16., 17. in 18. uri uprizoril Sneguljčico in sedem palčkov. Predstavo pripravljamo za vas, da vam polepšamo dni in ob tem napolnimo sklad vrtca. 

Med prazniki v enoti Andersen

V dneh okoli božiča do leta 2019 bomo poslovali le v enoti Andersen. V ponedeljek, 24. decembra, četrtek, 27. in petek, 28. decembra, ter ponedeljek, 31. decembra, bodo otroci vseh enot v enoti Andersen, Rašiška 7, saj pričakujemo občutno manj prisotnih otrok. Starše prosimo, da odsotnost otrok za te dni, čim prej označite v aplikaciji WEB vrtec, saj nam s tem pomagate pri racionalni organizaciji poslovanja.

Vse enote spet poslujejo po ustaljenem urniku od 3. januarja 2019.

Sejmi za sklad

 Hvala vsem, ki ste v četrtek popoldan ob druženjih in delavnicah prispevali čas, energijo in denar za sklad vrtca, saj smo za zagotavljanje enakih pogojev za vse otroke, nabrali kar 2.500 evrov. Andersenovi smo neverjetni.

Beri naprej

Enote v praznični preobleki

 Enote smo odeli v čarobni ambient, da nam je še bolj lepo in toplo pri srcu. Zdaj z radostjo čakamo na dedka Mraza in vse ostalo kar prinaša decembrski čas.

Beri naprej

Razstavljamo na LikFESTu

 Naše mojstrovine na temo (o)KROG so razstavljene na LikFestu Pionirskega doma. Ponosni smo, ker smo izkazali svojo ustvarjalnost in domišljijo. Vabljeni na razstavo na Komenskega.

Beri naprej

Jesenska potepanja

 Jesenske dogodivščine so barvite in slikovite.

Beri naprej