Letošnji februar bo poseben, saj nam bo podarjen dodaten dan. Malokdo se povpraša zakaj je tako. Zakaj dan več? Zakaj ravno februarja? Samoumevno nam je. 

Podobno se nam mnogokrat zgodi tudi v odnosih. Samoumevna so dokler so dobra. Jemljemo jih kot nekaj kar pač je. Kar je še slabše je, da se za ta boljše odnose niti ne trudimo prav dosti. Ni prav, ker so prijazni ljudje okoli nas najbolj dragocena okoliščina. Vsak zase vemo kdo so te osebe. Tiste, ki nam dajejo občutek, da smo vredni in pomembni. Prav gotovo so to otroci. Otroci so tisti, ki nas opazujejo z občudovanjem, se zgledujejo po nas in hlepijo po pozitivni pozornosti. Otroci v odnos vstopajo dobronamerno, od odraslih reakcij pa je odvisno kakšni odnosi se dejansko razvijejo.

Kot je razlog za februarski podaljšek čas, je tudi za dobre odnose z otroki ključen čas. Čas, ko otrokom pokažemo, da se zanimamo za njih in imajo takrat prednost pred ostalimi odraslimi obveznostmi. Ta čas je naložba, večja od vseh materialnih. Mnogokrat ni enostavna, a je vredna. Naj ne bo "enkrat na štiri leta", naj bo vedno, ko se le da. Čas teče, priložnosti pri otrocih so lahko zamujene in nenazadnje se temelji za celo življenje zgradijo prav v prvih šetih letih njihovega življenja. Torej imamo le eno, največ dve prestopni leti čas, da otrokom pričaramo otroštvo za dobro odraslost. Ta mesec imamo dan več časa za to.    

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Vpis za jesen do 16.3.!

Vlogo oddajte v tajništvo, Rašiška 7, Ljubljana po pošti, osebno ali na vrtec@vrtecandersen.si .

Prešernov dan

Pred Prešernovim spomenikom smo zapeli Zdravljico Prešernu in naši ljubi Sloveniji v čast. Vemo kdo je in gradimo si domoljubno zavest. Lahko si ogledate kako smo obeležili kulturni praznik - posnetek

Beri naprej

Krtek z Andersenom na zimovanju

Otroci skupin Marije/Katarine in Tami/Tanje so se javili, da so veselo prispeli v Hotel Rute, kjer bodo preživeli 5 zimskih dni. 

Zimovanje v Kranjski gori

  Našli smo sneg. Družba je odlična. Mi smo zagnani. Škratki nam popestrijo popoldneve. Lepe sanje o doživetjih pa nam čarajo noči. Odlično se imamo. 

Beri naprej

Decembra smo mislili tudi na starejše

Decembra smo se družili z babicami in dedki, da slučajno ne bi bili osamljeni, saj jim premalokrat povemo, da jih imamo radi. 

Beri naprej

Zvezdica zaspanka

Andersenovo gledališče je odlično uprizorilo predstave, katerih izkupiček vstopnic je napolnil sklad vrtca z dobrih 1400 €, kar zadošča za vsaj 8 otrok, ki sicer ne bi mogli na bivanja v naravi, zaradi finančnih razlogov. Iz izkupička dobrodelnih akcij leta 2019 bomo v letu 2020 vsem otrokom namenili del sredstev za nadstandardne dejavnosti. 

Beri naprej