Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Otroci so na Pokljuki

 Otroci iz Lastovice in enote Andersen so bili pet dni na Pokljuki. V ponedeljek je snežilo, ostale dni pa je bila sončna pravljična dežela. Doživetja so bila nepozabna in neopisljiva.

Beri naprej

Vloga za sprejem v vrtec 2019/20

Vlogo za sprejem vašega otroka v naš vrtec lahko že oddate na novem obrazcu - VLOGA ZA VPIS V VRTEC 2019/20. Vloge sprejemamo do 15. marca za naslednje vrtčevo leto. Več informacij vsebuje Odlok o sprejemu v vrtec, oziroma nas pokličite na 01/5838211 ali pišite na vrtec.andersen@guest.arnes.si . Uradne ure imamo vsak dan od 7. do 15. ure, ter ob sredah do 17. ure.  

Otroci so na Pokljuki

 Otroci so se že javili. Pokljuka jim bo nudila petdnevno potepanje. Pravljični ambient poln gozdnih škratkov je tale naša Pokljuka.

Beri naprej

Otroci so v Gozdu Martuljku

 Otroci in vzgojiteljice so pet dni uživali v hotelu Rute v Gozdu Martuljku. Njihova dogodivščina je zajemala igro na snegu, smučanje, iskanje zakladov in zasledovanje škratov. Ni manjkalo niti pustnega karnevala.

Beri naprej

Kurenti so otvorili pustovanje

Obujamo slovensko tradicijo. Kurenti so z orači otvorili naše pustovanje. Četudi letošnje zime ni bilo potrebno odgnati smo veseli njihove pomladne energije in dobrovoljnosti. Skakali smo skupaj z njimi.

Beri naprej

Obiskujemo ZOO

 Živalski vrt je v letu in pol postal naš, saj skorajda ni dneva, ko Andersenovih ne bi bilo v njem. Spoznavamo navade živali in se jim čudimo.

Beri naprej