Prišel je naš mesec. Ni naključje, da sem tik pred Andersenovim mesecem potovala v daljne kraje. Vrtci v tujini imajo veliko prostora in nadstandardne opreme, kar na prvi vtis daje občutek našega pomanjkanja. Kaj kmalu sem dojela, da nič ne pomaga bogato okolje, če ni duše, če ni srca znotraj zidov. Hladnost prostorov je strašljiva, otroškost je zamrznjena. Ob tem sem ugotovila, kar že dolgo vem. Mi nismo navaden vrtec. Smo Vrtec Hansa Christiana Andersena, namerno zapisani z velikimi začetnicami. Z velikimi črkami smo zapisani zaradi ljudi, ki tvorimo dušo in srce med stenami šestih objektov. V zibelko nam je bilo dano poslanstvo, da mali in veliki živimo pravljico veličanstva Andersen. Vsak od nas je kraljična ali princ zase, za ljudi okoli sebe in cenjen del Andersenovega kraljestva. Ko se posameznik ne počuti kraljevo, se ostali okoli njega trudimo, da se mu povrne grajsko občutje. Samo zato, ker smo v Andersenu združeni srčni ljudje, ker se imamo radi, si pripadamo in nam je mar. To se čuti ob vstopu v prostore, to prenašamo na generacije najmlajših in to je tisto kar nas dela unikatne.

Aprila bomo intenzivneje doživljali Hansa Christiana in pripadnost našemu vrtcu. Poti bodo raznolike, ustvarjalne in pozitivne. April bo poln dogodivščin in rdeča nit vsega bo povezovanje, tkanje medsebojnih vezi in sporočanje drug drugemu, da smo si pomembni. Mali in veliki Andersenovega vrtca smo neprecenljivi in nezamenljivi. Želim si, da to čuti vsak otrok in odrasli v Andersenovem Vrtcu.

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Praznujemo Andersenove dni

 V aprilu se posvečamo Andersenovim pravljicam in jih doživljamo na mnoge načine.

Poslovanje 30.4.2018

Obveščamo vas, da bomo v ponedeljek, 30. aprila 2018, organizirani tako, da bodo vse enote poslovale na lokaciji enote Andersen, Rašiška 7.

V Andersenovi domovini

 V okviru Erasmus projekta smo obiskali Andersenovo Dansko. S partnerji 4 evropskih držav smo načrtovali korake za kvalitetno inkluzijo otrok in pletli vezi z danskim vrtcem. Naša zastava je prvič zaplapolala ob obeležjih Hansa Christiana.

Čakalna seznama za 2018/19

 Komisija za sprejem v vrtec, za šolsko leto 2018/19, je zasedala 3. 4. 2018. Ker je bilo več prejetih vlog, kot je prostih mest, objavljamo čakalna seznama za obe starostni obdobji:

Pretekli smo Istrski maraton

 Krasna družba, sončno vreme, čudovit ambient  in energije polne nogice za kilometre do cilja. Rekordno število Andersenovih je zmagalo z nasmehom na ustih.

Otvoritev svetlobnih sobic

 

V Krtku bomo odslej raziskovali svetlobo in temo, ter se ob tem sproščali. Prve izkušnje so čarobne. Nadstandardno opremo svetlobnih sobic je kupila Fundacija Vrtca Andersen.