Nič ni samoumevno, zavedamo se tega. Za vsako dobro stvarjo, ki se nam zgodi je splet okoliščin in odnosov, ki jih nekdo povzroči in mi to doživimo kot pozitivno, dobro ali celo srečno. Andersenovi radi pletemo okoliščine, ki jih čuti le srce. Že petdeset let. Z letom 2019 vstopamo v novo poglavje, ki ima odlične temelje, plodovito preteklost in prekrasne ljudi, ki ustvarjamo Andersenovo pravljico prihodnosti - to so otroci, starši, naši prijatelji in nezamenljivi Andersenovi sodelavci.

Vsem, ki čutite z nami iz srca poklanjamo Srčno zgodbo, ki si jo oglejte z odprtimi očmi, pozornimi ušesi in na široko odprtim srcem.

Hvala vam za vse kar je bilo in se že veselimo prihodnosti z vami.

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Snežne radosti

 Sneg nas je razveselil. Ko bi vi vedeli kaj vse mi radi počnemo na snegu, s snegom, pod snegom, po snegu... Vragolij bo še veliko, zato si želimo, da sneg ostane do konca zime.

Beri naprej

Kuharske delavnice

 Naše kuharice so pridobile nova znanja. Glede na zagnanost in odličnost izvedbe bodo novosti kmalu vidne tudi na jedilniku.

Beri naprej

ŠOLA ZA STARŠE

Vabljeni na ŠOLO ZA STARŠE, ki bo v torek, 22.1.2019, ob 17.uri, v telovadnici enote Marjetica. Z nami bosta zdravstvena reševalca Franc Antlej in Emina Klepic. Tokrat bo srečanje namenjeno ukrepom prve pomoči pri različnih poškodbah. Za vaše malčke bo poskrbljeno v bližnji igralnici.

Otroci so v Gozdu Martuljku

 Prvi letošnji popotniki, polni pričakovanj in energije, so že prispeli na zimovanje v Gozd Martuljek. Sonce je, snega bo pa za naše smučke tudi dovolj. Tokrat sta na Gorenjskem skupini iz Lastovice in Marjetice.

Beri naprej

Strokovni obisk

Strokovne delavke vrtca pri šoli Kuteževo, iz bližine Ilirske Bistrice, smo gostili na sobotno dopoldne. Poleg ogleda enote Andersen smo jim razložili naše prednostne naloge, posebnosti, ponose in programe. Gostje so odšle polne dobrih vtisov, dobile so potrditev lastne dobre prakse in ideje za novosti v njihovem vrtcu. Zavezali smo se nadaljnjemu sodelovanju, saj smo mnenja, da je sodelovanja med slovenskimi vrtci premalo.

Beri naprej

Sneguljčica in 7 palčkov za sklad

Andersenove igralke in njihove pomočnice so z uprizoritvijo predstave vnesle radost v srca gledalcev in z njihovo pomočjo napolnile sklad za dobrih 1.400 evrov. Hvala ekipi, hvala gledalcem, skupaj zmoremo vse.  

Beri naprej