Vrtec s srcem smo

 

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Otroci so na Pokljuki

Otroci skupin iz Lastovice so se javili iz Pokljuke. Dogodivščina se jim začenja.

ŠOLA ZA STARŠE

Vabljeni na ŠOLO ZA STARŠE, ki bo v torek, 20.3.2018, ob 17.uri, v telovadnici enote Marjetica (Bitenčeva 4). Z nami bo socialni pedagog Damjan Habe. Naslov srečanja je "OSEBNE KOMPETENCE OTROK KOT OSEBNI KAPITAL ZDRAVEGA RAZVOJA POSAMEZNIKA". Za brezplačno varstvo vaših malčkov bo poskrbljeno v bližnji igralnici (v primeru, če nimate varstva).

Otroci so na Pokljuki

 Otroci iz Marjetice imajo dogodivščine na Pokljuki. Urijo se v teku na smučeh, sankanju in igrah na snegu. Ko se pa stemni, pridejo na plan pokljuški škratje, ki jim jo zagodejo ali lepšajo noči. Pravijo, da jim je zelo lepo.

Beri naprej

Pustna povorka odganjala zimo

 Andersenova pustna povorka je šla po Šiški in glasno odganjala zimo. Zbrale smo se maškare vseh sort in velikosti, ter norčavo pokazale, da Andersenovi spoštujemo tradicijo.

Beri naprej

Prešeren na obisku pri Andersenu

 Ko Prešeren sreča Andersena je veselje v hiši in kultura na prvem mestu. Letos mu je tudi Julija rekla "da".

Skupaj smo zapeli himno...

Beri naprej