Letošnja jesen je obilna. Dobrohotno nas razvaja s plodovi, soncem in prijazno energijo. Mi sledimo jesenskemu ritmu. Medse smo sprejeli nove srčke, ki so pogumno vsak dan bolj Andersenovi. Joj, kako veseli smo za prav vsakega, ki se sprosti pri nas in nam z nasmehi lepša dneve. Ponosni smo na njih.

Septembra je vrtec, v prenesenem pomenu, pobiral plodove. Plodove nekajletnega dela v prave smeri. Dobili smo priznanja in potrditve, da smo na pravi poti in to nam daje krila za prihodnost. Zrasla nam je samozavest, saj smo že drugo leto zapored postali najbolj športni vrtec in takoj zatem še ekološki vrtec. Titule v ozadju pomenijo trud, skrb, ideje, inovacije, pogum, vztrajnost, sodelovanje, komuniciranje, vzgojo in spremembe dejanj in osebnosti. Pot je velikokrat posuta z ovirami, a na koncu se zavemo, da je zaradi otrok in odraslih v našem vrtcu vreden vsak korak. Ponosni smo na to.

Oktober bo še bolj Andersenov kot je bil september. Praznovali bomo in to ne enkrat, kar 4 pomembne obletnice bomo proslavili. Enoti Krtek in Polžek imata okroglih 10 let, enota Andersen pa srečuje Abrahama. Izjemno pomembno pa je dejstvo, da od 19. oktobra 1968 nosimo Andersenovo ime. Pred 50 leti se je Ljubljana pobratila z danskim Kopenhagnom in takrat se je zgradila povsem nova enota vrtca, kjer zdaj prebivamo mi. V znak prijateljstva so naš vrtec poimenovali po Hansu Christianu Andersenu. Iz prijateljstva smo nastali in v prijateljstvu živimo že 50 let. Tudi ta pot ni bila enostavna, mnogokrat ovita s trni in grozečimi prepadi, a Andersenovi se ne damo. Vsa leta so vse generacije iskale poti k višji kvaliteti v slogi, pozitivizmu in z veliko ljubezni do otrok. Ponosni smo na Andersenovo ime.    

Vabimo vas, da praznujete z nami, da se vsi skupaj ponosno zavemo, da smo del nečesa večjega od nas, vendar brez vsakogar od nas ne bi bilo tako plodovito, prijazno in pozitivno, z eno besedo tako pravljično.  

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

50 let Andersenovo ime

Na današnji dan pred 50 leti smo dobili ime po Hansu Christianu Andersenu. Na ta dan se je otvorila enota Andersen. Župan Kopenhagna na Danskem, nam je ob otvoritvi želel, da "upa, da bo ta prvi namensko grajeni objekt za predšolske otroke, vreden Andersenovega imena". 50 let kasneje vemo, da smo vredni imena in živimo pozitivne vrednote za otroke in odrasle.  

ŠOLA ZA STARŠE

Vabljeni na ŠOLO ZA STARŠE, ki bo v torek, 23.10.2018, ob 17.uri, v telovadnici enote Marjetica (Bitenčeva 4). Z nami bo psihologinja Lea Beznik, s katero se bomo pogovarjali o vsakdanjih izzivih pri vzgoji naših otrok (postavljanje meja, doslednost, spodbujanje samostojnosti,...). Za brezplačno varstvo vaših malčkov bo poskrbljeno v bližnji igralnici (če nimate zagotovljenega varstva).

Srečanje je za vas brezplačno.

Združeni 2. novembra

Ker pričakujemo bistveno manj prisotnih otrok bomo v petek, 2. novembra, poslovali le v enoti Andersen. To pomeni, da otroci ostalih enot gostujejo v igralnicah te enote. V ponedeljek, 5. 11., bodo ponovno poslovale vse enote. Starše prosimo, da v aplikaciji WEB vrtec označite odsotnost otroka, če bo 2.11. doma.

Obisk iz EU

  Obiskali so nas projektni partnerji iz Danske, Nemčije, Belgije in Nizozemske, s katerimi raziskujemo poti do kvalitetne socialne vključenosti. Opazovali so naše delo in ugotovili, da smo dejansko vrtec s srcem in odlično prakso.

Beri naprej

Fundacija za otroke

 Fundacija za otroke Vrtca Andersen je letos s strani podpornikov, ki ji namenjajo del dohodnine, nabrala preko 5.100 €. Z zbranim denarjem bomo lahko pomagali družinam, da se bodo otroci udeležili bivanj v naravi in ostalih nadstandardnih dejavnosti. V imenu otrok iskrena hvala za vsak evro.