Andersenova energija delavcev, staršev in prijateljev vrtca se je zbrala na enem mestu in ustvarila čarovnijo, ki osrečuje. Zgodil se je izjemen Živ Žav, neponovljiv in neprecenljiv. Živ Žav je vsako leto priložnost za dobra dela. Je obliž na pretekle rane in hkrati upanje na prihodnje dni. Živ Žav je preizkušnja srčnosti posameznika. Je dokaz, da se vse da, če se pozitivno pristopa. Živ Žav je veliko srečanje in srčno srečevanje sorodnih duš. Je užitek v mnogoterih pomenih. Živ Žav odraža vse kar Andersenovi smo - povezani, prijateljski, pozitivni, drzni, odprti, sočutni, dobrodelni, srčni in srečni. Vse to smo zaradi otrok in za otroke.  

Junij obeta mnoge priložnosti, da si povemo kaj čutimo. Izkoristimo jih in bodimo pogumni, da izpovemo ljubezen otrokom in bližnjim odraslim. Kot na Živ Žavu, si tudi za junij želim, da se nas čim več zave, da konec koncev v življenju štejejo le odnosi. Ni vseeno.

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Na planini smo

Otroci skupin Polona/Senija/Maja in Tanja/Tina so prispeli na Planino pri Jezeru, kjer bodo z vrtcem uživali 5 dni.

Plavamo, uživamo

 Prav lepo nam je, ko osvajamo nove veščine. Voda nam paše.

Beri naprej

Morje in hribi

 Otroci 6 skupin so se danes odpravili z vrtcem na 5 dnevno bivanje v naravo in sicer eni na morje v Špadiće, drugi v hribe na Planino pri Jezeru. Vsi so že v svojih bazah in poročajo, da se je dogodivščina veselo začela.

Beri naprej

Pisan ŽIV ŽAV

 Raznolik, živahen, mednaroden, doživet, predvsem pa dogodek z odprtimi rokami, dušo in srcem se je zgodil v soboto. Izjemen Živ Žav je prinesel nove izkušnje, spoznanja, prijateljstva in sredstva za otroke, saj izkupiček v višini 4.700 € v sklad vrtca.

Iskrena hvala vsem prostovoljcem za ustvarjanje Živ Žava in vsem obiskovalcem, da je bila sobota popolna. Nekaj utrinkov smo ujeli, ostali so ostali v srcih.

(več na strani Živ Žav)

Otroci Lastovice so na kmetiji

 Otroci skupin Sonja/Petra in Damjana/Zvezdana so na prvem potepanju z vrtcem. Tri dni bodo preživeli na kmetiji. Javili so se in pravijo, da se je dogodivščina v naravi začela.

Beri naprej

Otroci na kmetiji

3 - 4 letniki enote Andersen, so se z Meto in Majo odpravili na kmetijo in javili, da so srečno prispeli na cilj. Začela se je dogodivščina kot je še ni bilo.