Prvič. Vse je enkrat prvič. Dobro in slabo se v življenju zgodi prvič. Prvo doživetje si zapomnimo tako celostno, da imamo v spominu vonje, barve, zvoke in čustva. September je mesec za stavke, ki se začnejo "prvič bom...". Otroci gredo prvič v vrtec. Mame se prvič poslovijo od otrok. Bratci in sestrice gredo prvič v šolo. Očki gredo na prvi roditeljski sestanek. Prvič se uzrejo prijatelji, ki bodo to ostali celo življenje. Še za zaljubljanje je september spodbuden mesec, saj jo bo morda prvič zagledal in se zaljubil na prvi pogled. Vstopili bodo v novo igralnico. Prvič. Novi sodelavki bosta prvi dan delali skupaj. Prvič bomo srečali nove družine našega vrtca. 

Nedvomno bomo prvič doživeli prvi vrtčev dan leta 2019/20. Leta, ki ga prvič začenjamo kot "vrtec s srcem". Andersenovi se bomo usedli na vrtiljak leta, polni adrenalina in z nasmehom na licih se bomo podali proti razgibani prihodnosti. Prihodnosti, ki jo bomo soustvarjali in bo prinesla tisoče trenutkov, ki bodo prvič. Prepričana sem, da bo več lepih, nepozabnih, nasmejanih, igrivih in življenjsko pomembnih. Nadgradili se bomo, postali bolj izkušeni, polni znanja in s sobivanjem bomo dosegli višjo stopnjo. Vsak od nas je delček našega mozaika. Vsak vpliva na vsakega. Ni prvega in zadnjega, povezani smo v krog, ki se vrti višje in višje. Delamo z dobro voljo, vero v človečnost, s skrbnim negovanjem odnosov in vedno z enim samim fokusom - na tisočere načine skrbeti za otroštva Andersenovih otrok. Vsak je za nas edinstven in vsakega doživljamo prvič. 

Dobrodošli mali in veliki Andersenovi! Obeta sem nam dogodivščina kot je še ni bilo.  

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Krtek ima pitnik

Krtkovo igrišče je bogatejše za neprecenljiv vir sveže vode. S tem bo naše bivanje na prostem še bolj zdravo in brezskrbno.

Beri naprej

Andersenovo hribolazenje 2019

Andersenova pohodna reprezentanca je osvojila Planino nad Vrhniko. Načrtovani Triglav vremensko ni bil dosegljiv, a smo mu našli odlično zamenjavo, kjer smo lahko izživeli pohodne ambicije in se ob tem zabavali. S tem ohranjamo tradicijo pohodništva, ter spodbujamo ostale k aktivnemu preživljanju prostega časa. Sklep: še bomo hodili. 

Beri naprej

Poletne dogodivščine

Poletje nas navdihuje. Poletje nam nudi možnosti, ki jih drugi letni časi ne omogočajo. Poletje je čas novih poznanstev in posebnih izkušenj.

Beri naprej

Dietna prehrana v vrtcu

Obvestilo staršem, katerih otroci potrebujejo dietno prehrano. Obvestilo velja za tiste, katerih otroci že jedo dietno in tiste, ki to potrebujejo na novo oz. se šele vključujejo v naš vrtec - OBVESTILO

Poletno poslovanje

Od 1.7.2019 do petka, 23.8.2019, bomo poslovali v enotah Andersen, Marjetica in Lastovica in sicer tako, da:

  • v enoti Andersen, Rašiška 7, bivajo otroci enot Andersen in Krtek;
  • v enoti Lastovica, Derčeva 10, bivajo otroci enot Lastovica in Palčica in
  • v enoti Marjetica, Bitenčeva 4, bivajo otroci enot Marjetica in Polžek.

Od ponedeljka, 26. 8. 2019, bomo ponovno poslovali tudi v enotah Krtek, ter Palčica. Letošnji otroci enote Polžek ostanejo v Marjetici in se enota Polžek, z novimi otroki, odpre s ponedeljkom, 2.9.2019.

Otroci so v Logarski

 Otroci Marjetice 5 dni uživajo v naravi Logarske doline, biseru Slovenije. Lepo se imajo.