September je za nas bolj prazničen kot začetek novega leta. Za nas je prelomen, je mejnik med spomini preteklega in pričakovanji novega vrtčevega leta.

Septembra imamo kup razlogov za veselje in praznovanje. Po dopustih se vsi Andersenovi spet srečamo. To so radoživa srečanja, željna podoživljanja poletja in hkrati hrepenenja po skupnih dogodivščinah v vrtcu. Najprej se začnejo vračati otroci in družine, s katerimi smo že povezani. To so radostni trenutki uvida v hitrost razvoja otrok. Vsakič znova se čudimo, kako je mogoče, da pridejo po poletju za celo glavo večji otroci. Takoj za njimi v september pridejo novi srčki, novi Andersenčki, ki nam jih starši zaupajo. Negotovo, zvedavo, radovedno se spoznavamo in prav hitro drug drugemu zlezemo pod kožo. Energije se začutijo, začnejo se prepletati, nitke se tkejo, obnavljajo in jačajo. To pripelje do Andersenove čarovnije, ki je vidna le srcu.

S septembrom tako začenjamo novo poglavje Andersenove pravljice, ki se ne dogaja za sedmimi gorami, temveč vsem nam v vrtcu, kjer smo vsi junaki. Junaki smo mali in veliki, v mnogočem zelo raznoliki, a enaki v čustvovanjih, potrebi po ljubezni in pripadnosti drug drugemu. 

Ta pravljica ima zaradi vrednot, ki jih živimo srčni konec, a se pravzaprav z vsakim septembrom ponovno začne.  

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Očistimo Slovenijo

 Sodelujemo v akciji Očistimo Slovenijo. Najprej smo se pogovarjali, se učili, razmišljali, potem smo šli pa v akcijo po širšem okolišu naših enot. Dejansko smo naredili lepšo Šiško. Ponosni smo na naše otroke, saj jim je mar.

Ožbej ve zakaj in kako očistiti Slovenijo - prisluhnite mu.

Beri naprej

Teden mobilnosti

 Približuje se Teden mobilnosti, ko se Ljubljana posveti trajnostnim oblikam prometa in iskanju rešitev za manjšo onesnaženost mesta. Tudi mi smo del Ljubljane.

Beri naprej

Enota Polžek se odpira ob 6:30

S torkom, 11. 9. 2018, se zaradi potreb družin enota Polžek odpira ob 6:30.

Novi igrali za jasli

 Takoj, ko je pokukal sonček, smo otvorili novi igrali na jasličnem igrišču enote Andersen. Zdaj ponuja igrišče dodatne dogodivščine.

Beri naprej

Vrtčevo leto 18/19 je tu!

 Vrtčevo leto 2018/19 je tu in veselimo se novih Andersenovih otrok. Preko 180 malčkov bo z nami soustvarjalo leto. Skupaj se bomo veselili, se potepali, raziskovali, se objemali, se igrali, si ponagajali in včasih bomo skupaj tudi jokali, saj so vsa čustva del našega vsakdana. Dobrodošle družine in že vnaprej hvala, ker nam zaupate.

Spoznavamo Cankarja

 V Cankarjevem letu ne gre brez Cankarja. Prebirali smo ga in obiskali njegovo Vrhniko. 

Beri naprej