A si predstavljate kako zgleda novembra pri škratkih, ki pomagajo dedku Mrazu? Jaz si. Otroci pa tudi. Tam v daljni deželi je zelo aktivno, škratki so delovni, ves čas nekaj pripravljajo, vmes tudi pospravljajo, ideje se prepletajo, timsko sodelujejo za vsako darilce in ves čas imajo v mislih ljube otroke, ki si zaslužijo najlepši december prav vsako leto. Ni jim vedno lahko, saj je veliko dela, a so pozitivni, pomagajo si in vedo, da delajo za višji namen. Delajo za čarobnost, za sanje, ki se otrokom uresničijo in vedo, da jim bo na koncu večkratno poplačano, ko bodo videli sijaj v otroških očeh.

No, tak bo naš november. Potiho, v ozadju, niti sama ne vem kje in kdaj, se bo pripravljal Andersenov čarobni december. Novembra stkemo glave, naredimo načrt, si razdelimo naloge in potem se reže, lepi, riše, šiva, zlaga, vadi in vse ostalo kar je potrebno, da bo december zažarel v vsem svojem sijaju. Ni nam vedno lahko, veliko je dela, a ker si pomagamo, ker ob tem vidimo več pozitivnega kot obveznega, nam vsakič uspe še bolje kot smo načrtovali. Vemo, da delamo v veliki meri za naše otroke, a ob tem razveseljujemo tudi otroka v sebi. Tistega, ki vidi čarobnost decembrskih luči in tistega, ki vidi lučko decembrskih dni tudi v skrbi za soljudi.  

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Poligon slepih

Videli smo kako je, če ne vidimo. Drug svet, ki si ga želimo spoznati, da bomo sočutni. 

Beri naprej

Erasmus projekt

Začeli smo nov mednarodni projekt Erasmus +. Strokovni delavci iz Italije, Litve in Finske bodo z nami raziskovali dobro prakso pedagogike v naravi. Delegacija Andersenovih je uspešno predstavila vrtec na uvodnem srečanju v Reggio Emilii, v Italiji. 

Beri naprej

Obiskali smo Kekca

Srečali smo Kekca, pregnali Bedanca in se posladkali pri teti Pehti. Bedanc je zbežal na Špik, mi smo pa nahecali naše vzgojiteljice. Bilo je nepozabno, četudi nas je bilo malo strah. 

Beri naprej

Čehinje na strokovnem obisku

Na dvodnevni strokovni ogled in posvet je prišla ekipa čeških ravnateljic in vodij vrtcev. Opazili so sproščenost in svobodo otrok v našem vrtcu, njihovo samostojnost in naš pristen odnos do otrok. Pohvalili so nas, ker zelo dobro izkoriščamo prostor, ki ga imamo. Začutili so, da smo vrtec s srcem. 

Beri naprej

Naj športni vrtec smo

Tretje leto zapovrstjo smo razglašeni za naj športni vrtec v Sloveniji. Priznanje nam je podelilo pristojno ministrstvo. 

Teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti zaključujemo z dobrimi občutki, saj smo doživeli veliko in utrdili dobro prakso hoje, vožnje s kolesi in javnimi prevozi. Pri najmlajših se začne in njim ni problem, odrasli pa imamo še izziv spremeniti navade. 

Beri naprej