Maj je tu in z njim toplina odnosov, saj je vendarle družbeno sprejet kot mesec ljubezni. Kaj lepšega za nas, ki smo ljubezen spletli v nov logotip vrtca. Logotip, ki simbolizira male in velike Andersenove, prepletene v ljubezni drug do drugega, do narave in Zemlje v celoti. Logotip nas gotovo simbolizira, a se zavedam, da bo potreboval svoj čas, da bo tudi sam vstopil v vsa naša srca.

Andersenov april nas je tradicionalno povezal in ozavestil kje smo, kakšno družbeno okolje si želimo in čemu pripadamo. Ponosni in hvaležni smo, da so se naše poti križale in da imamo nenazadnje tudi Hansa Christiana Andersena, ki je navdih za mnoge lepe reči, ki jih ustvarjamo.

Nedavno sem se spet srečala s citatom, da dandanašnji svet še nikoli v zgodovini ni bil tako močno povezan, a hkrati smo ljudje najbolj odtujeni. Če kje ni čutiti tega, je to gotovo pri nas. Pristni pozdravi, topli objemi, žareče oči ob srečanjih in do ušes nasmejani obrazi so daleč od virtualnega, so del našega vsakdanjika in iz dneva v dan se trudimo, da tako tudi ostane. Veliko nas je, a ljubezni, ki jo Andersenovi premoremo je dovolj za vsakogar, ki stopi v stik z nami. Pri nas ste vsi dobrodošli in skupaj bomo naredili svet boljši, četudi na našem mikro delčku Šiške, Ljubljane, Slovenije, Evrope in Zemlje. Ljubezen je naše gonilo. Skupaj zmoremo vse.

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

CENTRALNI ČAKALNI SEZNAM

Z dnem 17. 5. 2019 čakalna lista po vrtcih ni več veljavna. Nesprejeti otroci so se združili na centralni čakalni seznam - CČS.

Za več informacij se obrnite na spletno stran MOL-a.

https://www.ljubljana.si/sl/mestna-obcina/

 

 

2 skupini sta na kmetiji

Kar ne nehajo se izmene kmetij v naravi in tudi tokrat sta se na tridnevne dogodivščine odpravili 2 skupini. Tokrat skupini Alenke in Špele, ter Nadke in Petre. Res veliko se jim dogaja.

Andersen in Krtek na kmetih

Skupina Maje in Simone iz Krtka, ter skupina Karmen in Darje iz Andersena že veselo raziskujeta kmečko življenje. Do petka jih ni v Ljubljani.

2 skupini Andersena na kmetiji

 Otroci skupin Manca/Tjaša in Štefka/Tjaša so že na kmetiji. Lepo jim je. Kljub dežju bo vse polno dogodivščin v teh 3 dneh.

Beri naprej

Andersenovi hodimo in tečemo

 Bili smo na Poti okoli Ljubljane. Rekordno število nas je prehodilo kar cel krog. Vzporedno je Andersenova trojka premagala Golovec in 12,5 kilometrov.

Beri naprej

Hodimo po POTI

 Vreme nas ni ustavilo in šli smo po ljubljanski Poti ob žici. Ponosni smo na to, da smo Ljubljančani in hvaležni za prednike, da mi lepo živimo.

Beri naprej