Poletje. Čas za oddih in razmislek. Daje nam občutek svobode in hkrati neizbežen občutek minljivosti. Čas se po eni strani ustavi, po drugi pa vse prehitro mineva. Kar ostane so spomini in zavedanje lepega, ki nas obkroža. Zavedanje zahteva od nas fokus, zavestno razmišljanje o dobrem.To lepo pa ne mine kar tako, saj lepo, bolj kot okolje, ustvarjajo dobri odnosi. Le te soustvarjamo ne glede na okolje v katerem se nahajamo.

Odnosi potrebujejo konstantno bližino, sobivanje s kompromisi. Vsake toliko pa potrebujejo distanco. Vsako umetnino celostno doživimo, ko jo pogledamo z distance. Ko se umaknemo iz direktnega odnosa vidimo širšo sliko. Čutimo in cenimo več, ter naš um ve kako naprej. Kaj ni dober odnos največja umetnina?

Nedvomno je najpomembnejši odnos z otroki. Vredno je veliko časa preživeti z njimi. Dnevne rutine nas lahko prežamejo z nasičenostjo odnosa, zato je potrebno iti od doma, si vzeti urico zase, se umakniti v svoje misli. Ko se oddaljimo od njih uvidimo kakšni sončki in srčki so, ter kako hitro jih pogrešamo. 

Le z razdalje začutimo kar nam srce veleva, za kaj nam srce bije ter komu je vredno poklanjati srčnost svoje biti.

Tina Merčnik, ravnateljica

Andersenove srčne novičke

 

 

 

 

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 6:30 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Poletne dogodivščine

Poletje nas navdihuje. Poletje nam nudi možnosti, ki jih drugi letni časi ne omogočajo. Poletje je čas novih poznanstev in posebnih izkušenj.

Beri naprej

Poletno poslovanje

Od 1.7.2019 do petka, 23.8.2019, bomo poslovali v enotah Andersen, Marjetica in Lastovica in sicer tako, da:

  • v enoti Andersen, Rašiška 7, bivajo otroci enot Andersen in Krtek;
  • v enoti Lastovica, Derčeva 10, bivajo otroci enot Lastovica in Palčica in
  • v enoti Marjetica, Bitenčeva 4, bivajo otroci enot Marjetica in Polžek.

Od ponedeljka, 26. 8. 2019, bomo ponovno poslovali tudi v enotah Krtek, ter Palčica. Letošnji otroci enote Polžek ostanejo v Marjetici in se enota Polžek, z novimi otroki, odpre s ponedeljkom, 2.9.2019.

Otroci so v Logarski

 Otroci Marjetice 5 dni uživajo v naravi Logarske doline, biseru Slovenije. Lepo se imajo.

Otroci na Planini pri Jezeru in kmetiji v Logarski dolini

 Skupini Bojane/Ines in Katarine/Barbare sta se javili iz zelenih planin, skupina Kristine/Irene pa iz zelenih dolin. Krasno jim je.

Beri naprej

Fantastičen Živ Žav

 Andersenova prostovoljna ekipa delavcev in staršev je pripravila fantastičen 18. Živ Žav. Na stotine obiskovalcev, pestri nastopi na odru, zanimivosti v kotičku in posebna doživetja za otroke in odrasle so stkala dogodek, ki mu ni para. 4998,89 € smo nabrali za sklad Vrtca Andersen, ki pomaga družinam, da imajo otroci lepa otroštva in otroci pestre predšolske izkušnje. Več utrinkov iz Živ Žava je tu.

Čofotamo tudi v Šiški

 Ko bi vi vedeli kako lepo se imamo v bazenu. Vsak dan čofotanje in učenje veščin, da bomo enkrat plavali.

Beri naprej