Andersenove srčne novičke

       

   

"Spoštujemo različnost, cenimo in spodbujamo ustvarjalnost - skupaj rastemo."

Vrtec je razpoznaven po svojih posebnostih. Ima svojo knjižnico, veliko in sodobno telovadnico, športno ploščad in dobro opremljena in vzdrževana igrišča.

Poznani smo kot »potepuški« vrtec, saj organiziramo veliko dejavnosti v naravi, veliko izletov, letovanj, zimovanj in celo planinski tabor.

Posebej ponosni smo na aktivne starše, s katerimi skupaj ustvarjamo čarobne trenutke in pogoje za otroke.Pri izvajanju dejavnosti sodelujejo z mnogimi zunanjimi sodelavci.

Vsako leto v oddelkih potekajo različni interni, slovenski in mednarodni projekti in programi. Le te sooblikujemo skupaj s starši in so predstavljeni na roditeljskih sestankih.

Andersenovi živimo vrednote in jih privzgajamo nam zaupanim otrokom. Vsak, ki vstopa v naš vrtec ima zelo pomembno vlogo in le s skupnimi močmi nam uspeva rasti in se razvijati.

Poslovalni čas enot

Vse enote poslujejo od ponedeljka do petka. Enoti Andersen in Marjetica poslujeta od 6:15 do 17. ure, enota Palčica od 6:45 do 16:30, enota Polžek od 7:00 do 16:30, enota Krtek od 6:30 do 16:45 in enota Lastovica od 6:30 do 17. ure. Uro, ko se posamezna enota odpre oziroma zapre, določimo z letnim delovnim načrtom za vsako šolsko leto, glede na potrebe vključenih otrok oz. njihovih staršev. Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur!

PUBLIKACIJA VRTCA

Andersenova šala

V grmu je bil Hans Christian Andersen, ki je pripovedoval zgodbe. Mimo pride policist in vpraša: “Kdo je v grmu?” Pisatelj odgovori: “Hans Christian Andersen.” Policist: ”Vsi trije takoj ven!”

( - šalo je vzgojiteljici povedal 5 letni navihanček -)

Andersenovi ponosi

Peter z Andersenovimi risbicami, dobrimi željami in skakalcem iz lesa.

Andersenovi na obisku pri predsedniku države.

Andersenov pozdrav iz Triglava.

Aktualne informacije

Otroci na kmetiji

3 - 4 letniki enote Andersen, so se z Meto in Majo odpravili na kmetijo in javili, da so srečno prispeli na cilj. Začela se je dogodivščina kot je še ni bilo.

Centralna čakalna seznama

Centralna čakalna seznama za vrtčevo leto 2018/2019 in informacija za starše so objavljeni na spletni strani MOL na povezavi:  https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/centralni-cakalni-seznam-ljubljanskih-vrtcev-za-solsko-leto-201819/.

Marjetice na kmetiji

Otroci oddelkov Eve/Irene in Natalije/Nataše so se javili iz kmetije. Pravijo, da jim je zelo zanimivo in da je lepo vreme.

Otroci so na kmetijah

 Otroci s Tami, Tanjo in Tatjano, enote Andersen in otroci z Jasmino in Nino, enote Marjetica, so javili, da so srečno prispeli na kmetijo v Poljanski dolini. Istočasno so otroci iz Marjetice, ki so s seboj peljali Darjo in Sanjo, javili, da so prispeli v Logarsko dolino. Uživajo v dogodivščinah.

Beri naprej

Dan seniorjev

 V vrtec smo povabili babice in dedke, ter z njimi preživeli igrivo dopoldne na igrišču, ob bajerju, v Mostecu in bližnjih gričih. Redkokdaj začutimo toliko pozitivizma kot na ta dan. Hvala babice in dedki, bilo nam je nepozabno lepo.   

Beri naprej

Tek trojk in pohod

 

Andersenova tekaška in pohodna reprezentanca na 62. Poti spomina in tovarištva. Že osem let nam ta dogodek polni baterije in nas povezuje na prav poseben način. Neopisljivo in neprecenljivo.

Beri naprej